Futsal Eb-sel.: a legutóbbi Eb-n 4. kazahokkal kerültünk egy csoportba

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 14:12
null
Kazahsztánnal is megküzd az Eb-ért a magyar válogatott (Fotó: Penovác Károly/Veszprém Megyei Napló)
Az Európai Labdarúgó-szövetség szerdán Nyonban elkészítette a futsal Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar válogatott az Izrael–Ciprus párharc győztesével, Kazahsztánnal és Fehéroroszországgal került egy négyesbe.

 

A mieink a második kalapból várták az UEFA sorsolását. Az első kalapból a 2018-as Eb-n a negyedik helyen végző kazahokat kaptuk. Az Izrael–Ciprus párharc továbbjutója, illetve a harmadik kalapból Fehéroroszország került a mi csoportunkba.

A csoportgyőztesek és hat legjobb csoportmásodik kijut az Eb-re. A maradék két csoportmásodik 2021 novemberében megküzd egymással az utolsó kiadó helyért.

A selejtező következő szakasza novemberben kezdődik és áprilisban ér véget. Mindhárom ellenfelünkkel kétszer-kétszer csapunk össze.

A 12. futsal Európa-bajnokságnak 2022 januárjában és februárjában Hollandia ad otthont. Ez lesz a sportág első 16 csapatos kontinensviadala. Magyarország a selejtező első körében az első helyen végzett csoportjában – megelőzve Litvániát, Törökországot és Észak-Írországot.

„A legkevésbé sem voltunk szerencsések, megkaptuk az előző Európa-bajnokság egyik elődöntősét, a kazahokat, valamint a harmadik kalap magasan legerősebb együttesét, a fehérorosz csapatot – mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány. – A célunk ezzel együtt nem változott, szeretnénk kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt, ami az ellenfelek ismeretében roppant nehéz feladat lesz. Meg kell mutatnunk, hogy csapatként és egyénileg is sikerült előrelépnünk, bízom benne, hogy a selejtezők során ez az eredményességben is megmutatkozik majd. Némi optimizmusra ad okot, hogy a kerettagjaink jól igazoltak a nyáron, és reményeim szerint tovább fejlődnek a következő időszakban. Sok még a kérdőjel a selejtezőkre való felkészülés kapcsán, bízom benne, hogy lesz alkalmunk a nyugodt felkészülésre az első tétmérkőzések előtt.”

FUTSAL EB 2022, HOLLANDIA
SELEJTEZŐ
A CSOPORTOK BEOSZTÁSA

1. csoport: San Marino/Dánia, Horvátország, Albánia, Ukrajna
2. csoport: Bulgária/Örményország, Franciaország, Grúzia, Oroszország
3. csoport: Törökország/Görögország, Azerbajdzsán, Szlovákia, Moldova
4. csoport: Anglia/Észak-Macedónia, Románia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina
5. csoport: Izrael/Ciprus, Kazahsztán, MAGYARORSZÁG, Fehéroroszország
6. csoport: Svájc/Németország, Spanyolország, Lettország, Szlovénia
7. csoport: Montenegró/Litvánia, Olaszország, Belgium, Finnország
8. csoport: Lengyelország, Portugália, Norvégia, Csehország


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik