Megoldható! A spanyolokkal és az ukránokkal egy csoportban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.02. 11:59
null
Megoldható feladat előtt a magyar válogatott (Fotó: mlsz.hu)
A pótselejtezőn Romániát drámai csatában elbúcsúztató magyar válogatott Spanyolországgal és Ukrajnával lesz egy csoportban a 2016-os futsal Európa-bajnokságon.

A-CSOPORT: Szerbia, Portugália, Szlovénia
B-CSOPORT: Spanyolország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
C-CSOPORT: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán
D-CSOPORT: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán

A magyar válogatott Románián túljutva kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. A sorsoláson az első kalapból talán a legnehezebb ellenfelet, Spanyolországot kapták meg a mieink. A második kalapból azonban Ukrajnát húzták ki nekünk, amely a verhető kategóriába tartozik.

Minden hármas csoportból kettő-kettő jut tovább, így alakul ki a legjobb nyolc mezőnye, és ez a Sito Rivera szövetségi kapitány vezette csapat célja.

Spanyolország igazi futsalnagyhatalom, hatszoros Eb- (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012) és kétszeres vb-győztes (2000, 2004). Ukrajna kétszer második (2001, 2003), egyszer (2005) negyedik lett az Európa-bajnokságon, az 1996-os vb-n pedig negyedik. A mieink decemberben világbajnoki selejtezőn még összecsapnak Ukrajnával.

A magyar válogatott 2005-ben és 2010-ben jutott ki az Eb-re, ám eddigi öt meccsén öt vereséget szenvedett, 11–23-as gólkülönbség szerepel a neve mellett. Ezen igyekeznek javítani 2016 februárjában Dróth Zoltánék.

„A sors megtréfált minket. A spanyoloktól márciusban öt nullás vereséget szenvedtünk, ami után nekünk pótselejtezőt kellett játszanunk – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Drucskó Zoltán, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) futsalbizottságának elnöke. – A spanyol válogatott jóval előttünk jár, minden bizonnyal csoportelső lesz és a végső győzelemre is esélyes. Nincs reális sanszunk ellene.”

„Ettől függetlenül természetesen nem feltartott kézzel megyünk neki a párharcnak, de nekünk elsősorban az ukránokat kell legyőznünk. Kellemes ellenfél, szerettük volna őket kapni. Mivel decemberben világbajnoki selejtezőn pályára lépünk ellenük, nyitott könyv lesz egymásnak a két válogatott.”

„Mindenképpen a megoldható kategóriába tartozik a továbbjutás, ez a célunk. Az ukrán stílus fekszik nekünk, ezért kedvező ez a párharc a számunkra. Ember tervez, Isten végez… A portugálokkal vagy a horvátokkal sokkal rosszabbul jártunk volna. Nem örülünk, de elégedettek vagyunk” – zárta gondolatait Drucskó.

ONLINE KÖZVETÍTÉS

A-CSOPORT: Szerbia, Portugália, Szlovénia
B-CSOPORT: Spanyolország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
C-CSOPORT: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán
D-CSOPORT: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán

KEZDŐDIK! Most már tényleg! Nézzük a csoportokat!

Még egy videó, ezt követően pedig a sorsolás szabályait ismertetik, amit lejjebb vagy ide kattintva elolvashat kedves olvasónk!

Megérkezett Dejan Sztankovics, az Inter korábbi kiváló középpályása, ő segédkezik majd a sorsolásnál.

Amíg nem kezdik a sorsolást, megkérdeztük Machalek Attilát, a futsalhungary.hu szakíróját, mi lenne a halálcsoport a számunkra, illetve minek örülhetnénk:

„A második kalapból nagyon jó lenne elkerülnünk Portugáliát, míg az elsőből Spanyolországot, valamint Olaszországot. A legjobban akkor járnánk, ha az első kalapból Szerbiát kapnánk, igaz, a házigazda ellen sohasem könnyű, míg a másodikból Csehországgal vagy Ukrajnával járnánk a legjobban. Ugyanakkor már az is nagy szó, hogy itt lehetünk öt év után!”

Még egy köszöntés! Novak Djokovics a helyszínen nem tudott megjelenni ám videoüzenetben küldte jókívánságait.

Michel Platini is üdvözletét küldte, a Szerb Labdarúgó-szövetség elnöke pedig nagy szeretettel köszöntötte a résztvevőket. Hamarosan véget érnek a köszöntő beszédek, és kezdődhet a sorsolás! Már mi is várjuk…

Az UEFA képviselője gratulált a tizenegy válogatottnak, amely kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra. Egészen pontosan négy hónap múlva kezdődik az Eb Belgrádban, amelyen a mieink is ott lesznek.

ELŐZMÉNYEK

Az első kalapba a házigazda szerbek mellett a címvédő olaszok, valamint a két legjobb koefficienssel rendelkező nemzet, Spanyolország és Oroszország került, a szerbeké az A1-es pozíció.

Az európai szövetség (UEFA) döntésének értelmében a második kalapos ukránokat nem sorsolhatják össze a feszült politikai helyzet miatt Oroszországgal. Sőt, ha az oroszok a B1-es kiemelést kapják, akkor az ukránok nem kerülhetnek sem az A-, sem a B-csoportba, ha a C1-es vagy D1-est, akkor pedig nem kerülhetnek a C-be és a D-be az ukránok.

A KALAPOK BEOSZTÁSA
1. kalap: Szerbia (házigazda), Olaszország (címvédő), Spanyolország, Oroszország
2. kalap: Portugália, Ukrajna, Horvátország, Csehország
3. kalap: Szlovénia, Azerbajdzsán, MAGYARORSZÁG, Kazahsztán

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2016, BELGRÁD
A PROGRAM

CSOPORTMECCSEK
Február 2., kedd
Szerbia–Szlovénia, Spanyolország–MAGYARORSZÁG
Február 3., szerda
Oroszország–Kazahsztán, Olaszország–Azerbajdzsán
Február 4., csütörtök
Szlovénia–Portugália, MAGYARORSZÁG–Ukrajna
Február 5., péntek
Kazahsztán–Horvátország, Azerbajdzsán–Csehország
Február 6., szombat
Portugália–Szerbia, Ukrajna–Spanyolország
Február 7., vasárnap
Horvátország–Oroszország, Csehország–Olaszország

NEGYEDDÖNTŐ
Február 8., hétfő
1. Az A-csoport 1. helyezettje–A B-csoport 2. helyezettje
2. Az A-csoport 2. helyezettje–A B-csoport 1. helyezettje
Február 9., kedd
3. Az C-csoport 1. helyezettje–A D-csoport 2. helyezettje
4. Az C-csoport 2. helyezettje–A D-csoport 1. helyezettje

ELŐDÖNTŐ
Február 11., csütörtök
1. Az 1. negyeddöntő győztese–A 3. negyeddöntő győztese
2. A 2. negyeddöntő győztese–A 4. negyeddöntő győztese

HELYOSZTÓK
Február 13., vasárnap
DÖNTŐ
Az 1. elődöntő győztese–A 2. elődöntő győztese
BRONZMÉRKŐZÉS
Az 1. elődöntő vesztese–A 2. elődöntő vesztese

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik