nemzetisport.hu 2018.04.05 21:59 Frissítve: 2018.04.05 22:25

Futsal: Dróth-gól és győzelem az új kapitány első meccsén

A magyar férfi futsalválogatott 2–0-ra legyőzte Costa Ricát felkészülési mérkőzésen az Elek Gyula Arénában. A két nemzeti együttes péntek 14 órától ismét összecsap.

Horváth Benedek nagy gólt ragasztott a Costa Rica-i kapuba (Fotó: mlsz.hu)

 

A férfi futsalválogatottat február vége óta új szövetségi kapitány irányítja, a leköszönő Sito Rivera helyére a Berettyóújfaluval korábban bajnoki címet és kupagyőzelmet is szerző, jelenleg a Haladásnál dolgozó Turzó Józsefet nevezte ki a magyar szövetség. A keret sokat változott a csapat legutóbbi mérkőzéseihez képest, a korábbi időszak néhány alapemberei mellé fiatal futsalosok csatlakoztak, akiknek egyelőre nincs jelentős nemzetközi tapasztalatuk.

Az új kapitány Costa Rica ellen mutatkozott be a magyar válogatott kispadján. A közép-amerikai együttes részt vett az előző két világbajnokságon, 2016-ban a későbbi aranyérmes argentinokkal döntetlent játszva jutott tovább a csoportkörből, majd a jelenlegi Eb-címvédő portugálokkal szemben maradt alul a nyolcaddöntőben.

A mérkőzés előtt a Costa Rica-i válogatott tűnt esélyesebbnek, de a mieink eltüntették a két csapat közti különbséget, és szívvel-lélekkel küzdve kétgólos győzelmet arattak. A magyar csapat az első félidőben Dróth Zoltán góljával szerezte meg a vezetést, aki először viselte a csapatkapitányi karszalagot a válogatottban. A második játékrészben a vendégek birtokolták többet a labdát, de a 19 esztendős Horváth Benedek révén ismét a mieink találtak be.

„Értékes győzelmet arattunk, örülök, hogy kapott gól nélkül zártuk a meccset, amihez minden játékos hozzátette a maga részét. Egy út elején járunk, mindössze négy-öt nap közös munka van mögöttünk, ezért természetes, hogy védekezésben és támadásban is láttam még hibákat. A hozzáállással maradéktalanul elégedett vagyok, végig küzdöttek egymásért a játékosok, ez is mutatja, hogy jó kis csapategység kezd kialakulni a válogatottnál” – értékelt a meccs után Turzó az mlsz.hu-nak.

A két válogatott pénteken 14 órától Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban ismét összecsap.

FUTSAL, VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Costa Rica 2–0 (1–0)
Elek Gyula Aréna.

MAGYARORSZÁG: Alasztics Marcell – Dávid Richárd, Harnish Ákos, Bencsik Roland, Dróth Zoltán. Cserék: Mezei Dávid, Sásdi Bálint, Sáhó Kristóf, Hajmási Milán, Komáromi Péter, Tatai József, Horváth Benedek, Nagy Imre, Pál Patrik, Fridrich Dávid, Boromisza Dániel, Sánta Attila. Szövetségi edző: Turzó József
Gólszerzők: Dróth Zoltán, Horváth Benedek

2019.04.24 23:57:55

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Nem egy Dárdai Pálra volna szükség, hanem seregnyire. Finoman szólva emberes küldetés lenne.

2019.04.24 15:38:07

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az U17-es Eb-re készülő Major Sámuel és Németh András egymás ellen csatázott egy nemzetközi torna fináléjában.

2019.04.15 17:51:39

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Öt válogatott kijut az őszi brazíliai U17-es világbajnokságra.

2019.04.09 11:37:17

Magyar válogatott BODNÁR ZALÁN (Barcelona)

Tarlós István bejelentette, hogy Kocsis Sándor szobrot kap a magyar fővárosban.

2019.04.08 11:42:23

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Szövetségi kapitányságának első mérkőzésén 5:2-es vereséget szenvedett el a csehszlovákoktól.