Futsal: a kétszeres világbajnok vár ma a mieinkre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 12:00
Férfi futsalválogatottunk kedden és szerdán is megmérkőzik a kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok spanyolokkal Córdobában, és a mieink akár három újoncot is avathatnak.

Az idei első felkészülési mérkőzéseire készülő magyar válogatott több alapembere nélkül utazott el Spanyolországba – a hat hiányzó között van Dróth Zoltán is –, helyükre Turzó József szövetségi kapitány több újoncot is meghívott: a DEAC-os Kondás Kristófot, az aramisos Boznánszky Gábort és az MVFC-t erősítő Takács Zoltánt.

Nehezen állt össze a mostani keret, több alapemberünk is megsérült a napokban, ezért rájuk nem számíthatunk a spanyolországi mérkőzéseken. Ennek a jó oldala, hogy újabb játékosokat nézhetünk meg nemzetközi mérkőzésen, vagyis folytathatjuk azt a csapatépítést, amit egy évvel ezelőtt kezdtünk meg a válogatottnál. A spanyolok a legerősebb keretükkel készülnek ellenünk, ezért roppant nehéz mérkőzés vár ránk. Szeretnénk megmutatni, hogy a világ legjobb csapatai ellen is megálljuk a helyünket, abban bízom, hogy a problémáink ellenére két jó mérkőzést tudunk játszani a spanyolokkal” – idézi az mlsz.hu Turzó Józsefet.

A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Varsányi Áron (Csömör), Alasztics Marcell (Haladás)
Mezőnyjátékosok: Dávid Richárd (Veszprém), Komáromi Péter (Veszprém), Kondás Kristóf (Debreceni EAC), Tatai József (Veszprém), Hajmási Milán (Haladás), Miklós Tamás (Székelyudvarhely), Klacsák Bence (Dunaferr), Boznánszky Gábor (Aramis), Boromisza Dániel (Veszprém), Takács Zoltán (MVFC), Siska Gergő (Nyírgyulaj), Rábl János (MVFC)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kedd, 19.00:
Spanyolország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
A két válogatott második mérkőzése szerdán 20.30-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik