Finn-magyar: Dzsudzsák és Juhász kicsit kérdéses - Dárdai

Vágólapra másolva!
2015.06.12. 15:33
null
Közel 40 perces késéssel, de helyi idő szerint 13 órakor megérkezett a csapat Helsinkibe (Fotó: MLSZ)
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya péntek délután már Helsinkiben tartott sajtótájékoztatót Tőzsér Dániel társaságában a finn–magyar Európa-bajnoki selejtező (szombat, 18.00, tv: Duna) előtt.

„Fontos mérkőzés előtt állunk, jó, hogy két hetet tudtunk készülni. Dzsudzsák és Juhász kicsit kérdéses, meglátjuk, a mai edzésen hogy működnek a dolgok” – kezdte Dárdai.

A kapitány gyorsan át is adta a szót a mellette ülő Tőzsér Dánielnek.

„Két hasonló képességű csapat találkozik egymással, mindkettő nyerni akar. Tiszteljük a finneket, de szeretnénk nyerni, ahogy Budapesten is tettük. Az dönt majd, hogy melyik együttes lesz fegyelmezettebb. A finnek nagyon erősek, amikor náluk van a labda. Nem tartunk a finnektől, de maximálisan tiszteljük őket” – mondta Tőzsér Dániel.

„Nem foglalkozunk a többi összecsapással, inkább a finneket nyomhatja a teher” – válaszolta Dárdai a csoport esélyeit és riválisokat firtató kérdésre.

SZAVAZÁS

Milyen eredményt ér el a magyar labdarúgó-válogatott a finnek elleni Eb-selejtezőn?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Tudjuk, hogy a finnek jól birtokolják a labdát, futsal elemeket használnak, nem szabad hagyni, hogy kicsaljanak minket. De mi a váltásokból jól tudunk támadni, úgyhogy érdekes mérkőzés lesz.”

„Ilyenkor már szoktam tudni a kezdőt, de van még egy hely, ahol nem tudom száz százalékig, hogy ki fog kezdeni. De könnyű dolgom van, mert mindenki rendkívül jó teljesítményt nyújtott. Még nem érzem igazán, de amint meglesz, jelzek” – mondta mosolyogva Dárdai.

„Az edzőmeccsek semmit sem számítanak, a finnek vereségéből és a mi sikerünkből nem lehet levonni semmit. A finnek legjobbjait nem nevezem meg, nem akarom senki önbizalmát növelni” – jelentette ki a kapitány.

„A finneknek mindenképpen nyerniük kell, ha ki akarnak jutni az Eb-re. Ahogy a kapitány is mondta, ismerjük a finnek legjobbjait, de nem nevezzük meg őket” – válaszolt angolul egy angolul feltett kérdésre Tőzsér.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Király – Fiola, Juhász, Lang, Kádár – Stieber, Gera, Tőzsér, Dzsudzsák – Németh, Szalai

A magyar csapat péntek délelőtt charterjárattal érkezett meg Helsinkibe, ahol ebéd és rövid pihenő után következett a mieink meccs előtti utolsó sajtótájékoztatója, majd Dárdai Pál edzést vezényelt a keret tagjainak. Szombat délelőtt városnézés szerepel a programban, majd ebéd után csapatmegbeszélés következik a magyar idő szerint 18 (helyi idő szerint 19) órakor kezdődő összecsapás előtt.


Juhász és Dzsudzsák és biztatóan mozgott (Fotó: Korponai Tamás)
Juhász és Dzsudzsák és biztatóan mozgott (Fotó: Korponai Tamás)

 

EB-SELEJTEZŐ, F-CSOPORT (JÚNIUS 13.)
Finnország–MAGYARORSZÁG, 18.00 (Tv: Duna)
Feröer–Görögország 20.45
Észak-Írország–Románia 20.45

A SELEJTEZŐCSOPORT TELJES PROGRAMJA IDE KATTINTVA ELÉRHETŐ!

AZ ÁLLÁS
1. Románia 5 4 1 7–1 +6 13
2. Észak-Írország 5 4 1 8–4 +4 12
3. MAGYARORSZÁG 5 2 2 1 4–3 +1 8
4. Finnország 5 1 1 3 5–7 –2 4
5. Feröer 5 1 4 2–7 –5 3
6. Görögország 5 2 3 1–5 –4 2

MAGYARORSZÁG KERETE A FINNEK ELLENI EB-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Forró Gyula (Újpest FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Lang Ádám (Győri ETO FC), Leandro (Omonia Nicosia – Ciprus), Szélesi Zoltán (Puskás Akadémia FC), Szolnoki Roland (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion – Svájc)
Középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Pécsi MFC), Simon Ádám (Videoton), Stieber Zoltán (Hamburg – Németország), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)
Támadók: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Németh Krisztián (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Videoton), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

FINNORSZÁG 24 FŐS KERETE A MAGYAROK ELLENI EB-SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Lukas Hradecky (Bröndby – Dánia), Niki Mäenpää (Venlo – Hollandia), Henrik Moisander (FC Lahti)
Védők: Kari Arkivuo (Häcken – Svédország), Jukka Raitala (Vestsjaelland – Dánia), Joona Toivio (Molde – Norvégia), Niklas Moisander (Ajax – Hollandia), Markus Halsti (DC United – Egyesült Államok), Thomas Lam (PEC Zwolle – Hollandia), Sebastian Sorsa (HJK), Valtteri Moren (HJK)
Középpályások: Perparim Hetemaj (Chievo – Olaszország), Tim Sparv (Midtjylland – Dánia), Sakari Mattila (Aalesund – Norvégia), Joni Kauko (FSV Frankfurt – Németország), Rasmus Schüller (HJK), Robin Lod (Panathinaikosz – Görögország), Roman Eremenko (CSZKA Moszkva – Oroszország)
Támadók: Kasper Hämäläinen (Lech Poznan – Lengyelország), Teemu Pukki (Bröndby – Dánia), Riku Riski (Rosenborg – Norvégia), Joel Pohjanpalo (Fortuna Düsseldorf – Németország), Tim Väyrynen (Viktoria Köln – Németország), Eero Markkanen (Real Madrid Castilla – Spanyolország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik