„Félárbocon a mackónadrág” – így reagált a világ Király Gábor visszavonulására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.03. 12:42
null
Felhúzták a mackónadrágot Király Gábor tiszteletére (Fotó: bleacherreport.com)
Király Gábor, a Haladás labdarúgója a saját honlapján jelentette be, hogy lemondta a válogatottságot. A 2016-os Európa-bajnokságon a világ egyik kedvencévé váló kapusról a nemzetközi portálok sem feledkeztek el – hol képpel, hol egy kreatív félmondattal búcsúztak a 40 esztendős magyar rekordertől.

Isten veled, mackónadrágherceg! – rakta ki közösségi oldalára a Bleacher Report UK. A portál egy nagyszerű képpel kedveskedett a 40 esztendős kapusnak visszavonulása alkalmából.

Az Evening Standard képösszeállítást készített Király Gábor legemlékezetesebb Európa-bajnoki pillanataiból.

Az Evening Standard összeállítását a képre kattintva tekinthetik meg! (Fotó: standard.co.uk)
Az Evening Standard összeállítását a képre kattintva tekinthetik meg! (Fotó: standard.co.uk)

Mint azt a lap megjegyzi, a kapus az egész világ szívét elnyerte, szürke mackónadrágja pedig – amit időjárástól függetlenül mindig viselt – a védjegyévé vált.

Törökországban is megtisztelték a 107-szeres magyar válogatott játékost: Viszlát, Szürke melegítős! – búcsúzott el Királytól a Mackolik.

Az NTV Spor megemlíti azt is, hogy Király lett az Európa-bajnokságok történetének legidősebben pályára lépő futballistája.

„A mackónadrágot félárbocra eresztik az este” – ez már Wookie301 reakciója a hírre a Reddit közösségi oldalon.

A brit The Guardian sem feledkezett meg a magyar kapusról. A portál sem mehetett el szó nélkül a mackónadrág mellett – ennek apropóján egy híres idézettel is készült, amit a divat egyik legnagyobb alakja, Karl Lagerfeld mondott (igaz, a The Guardian ezeket a sorokat még korábban, az Európa-bajnokság idején írta).

„A melegítőnadrág már a vereség egyik jele. Elveszítetted az irányítást az életed felett, úgyhogy vettél néhány mackónadrágot” – idézi a lap a divatmogult. Igen ám, de a cikk írója reagálni sem felejtett el.

„EZT PRÓBÁLD MEG KIRÁLYNAK ELMONDANI… Irányítást? Elveszítette az eszét? Menj innen Karl, vidd a nevetséges napszemüveged és a kesztyűd is, Király Gábor egy győztes, egy ikon, egyike a 2016-os Európa-bajnokság hőseinek!”

„Király Gábor úgy nézhet ki, mint valami hapsi, aki lement a parkba megsétáltatni a kutyáját, de útközben meggyőzték, hogy a vasárnapi meccsen segítse ki a futballcsapatot, miután a »szokásos fickók« képtelenek voltak erre. Király egy esős reggel megérkezett az öltözőbe, sietve a kezébe nyomtak egy kapusfelsőt és valaki más sokkal, de sokkal nagyobb gatyáját.”

A brit internetes oldal emellett a Király Gáborról nyilatkozó játékostársak néhány idézetét is összeszedte.

A „We R Football” sokatmondó képet rakott ki Twitter-oldalára, a portál így vett búcsút a 40 éves ikontól.


A BBC és a L'Équipe sem feledkezett meg a magyar hősről, nem sokkal később pedig a Bild siratta meg a döntését.
„Az örök mackónadrág lemondta a válogatottságot! A kapuslegenda 18 év után befejezi, 107 meccsen védett a magyar válogatottban.”


A Betsafe is képösszeállítással búcsúzott.
„Király Gábor szögre akasztotta »nemzetközi mackónadrágját«, lemondta a válogatottságot.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik