nemzetisport.hu 2019.06.25 23:25

Ezért nem játszott a válogatottban Kádár; uruguayi hagyományok

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Kádár Tamás még májusban sérült meg a Zorja elleni mérkőzésen. A Dinamo Kijev hátvédje ezt követően folyamatosan orvosi ellátásban részesült, s bár az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőn nem volt esély a szereplésére, eredetileg azt remélte, hogy Wales ellen már bevethető lesz. Az Üllői úton azonban már a kispadra sem ült le – lapunknak elmondja, miért döntött így.

Uruguay szövetségi kapitánya, Óscar Tabárez a Copa América előtt kiadta a jelszót: a nemzeti együttesnek vissza kell térnie az uruguayi futballidentitás alapjaihoz. Már csak azért is érdekes a 72 esztendős szakember kijelentése, mert éppen ő az, aki kapitánysága idején eddig sem hagyta, hogy a gárda letérjen az ősök által kitaposott útról. Hogy mi is e nemes hagyományok lényege, kiderül írásunkból.

Csatlakozott az Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott keretéhez Turner Yvonne. Az előző bajnokságban még Sopronban játszó légiós a tervezettnél később futott be, mert egy sérülés miatt amerikai klubja, a WNBA-ben szereplő Phoenix Mercury csak később engedte el. Most már azonban rendben van, és a Nemzeti Sportnak elárulta, nem lesz számára idegen a csapat játéka, mert a figurákat e-mailen megküldte neki a szakmai stáb.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfőn Milánónak és Cortina d'Ampezzónak ítélte oda a 2026-os téli olimpia rendezési jogát. Ez azt jelenti, Svédországnak továbbra is várnia kell arra, hogy a téli játékok vendéglátója lehessen. Mint lapszemlénkből kiderül, Itáliában kitörő örömmel fogadták a döntést, és már természetesen megvannak a tervek arra, melyik eseményre hol kerül sor. A négy rendező régiót mutatjuk be összeállításunkban.

2019.07.16 22:53:29

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Bíróink sikerei jelentették a nagy győzelmeket.

2019.07.16 11:30:15

Magyar válogatott I. M.

Az MLSZ elnöke a futball szeretetéről, a válogatottról és a 2020-as Eb-ről is beszélt.

2019.07.15 20:18:18

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

Kivételes karrier a reformkapitányé, de a pályán segítségre szorult Ginzery Dénes.

2019.07.15 08:58:13

Magyar válogatott ZOMBORI ANDRÁS

Sándor György még játszhatott volna Csákváron, de szombaton már a Siófok–ZTE meccsen jegyzetelt.

2019.07.05 23:58:15

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ha gólt szerez Eb-selejtezős meccsen, mindig nyer a válogatottunk.