Európai Játékok: nagy kihívás előtt strandfocistáink

Vágólapra másolva!
2015.06.23. 13:31
Az Európai Játékok strandlabdarúgó-tornáját június 24–28. között rendezik a baki Beach Arénában. Első ellenfelünk a világranglista-második Oroszország lesz.  

A résztvevő csapatok két csoportban küzdenek majd egymással, ezt követően a két csoport első és második helyezettjei elődöntőt és döntőt játszanak, míg az alsóház tagjai az 5-8. hely valamelyikéért lépnek majd a homokra.

A magyar csapatnak június 24-én az aktuális világbajnok, a világranglistát is vezető Oroszország, egy nappal később a világranglista-5. Spanyolország, majd a csoportmérkőzések zárásaként Olaszország ellen kell helytállnia. A másik csoportban Ukrajna, Svájc, Portugália és a házigazda Azerbajdzsán mérkőzik meg egymással.

Az mlsz.hu beszámolója szerint az időjárás rendkívül barátságtalan, az orkánerejű szél mellett az azeri meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkezendő napokban a hőmérséklet maximuma elérheti a 39 Celsius-fokot is Azerbajdzsán fővárosában. A csapat hétfőn már a mérkőzések helyszínén edzett, Weisz Tamás szövetségi edző szerint minden játékos felkészülten várja a torna rajtját.

Nagy kihívás előtt állunk, nehéz dolgunk lesz. A tavalyi sikerünkkel biztosítottuk, hogy itt lehetünk az Európai Játékokon, ahol a világ legjobban felkészült és legerősebb csapatai ellen kell helytállnunk – nyilatkozta Weisz Tamás szövetség edző az mlsz.hu-nak. – Bizakodó vagyok a csapattal együtt, mindent megtettünk a felkészülés alatt, hogy sikeresek lehessünk ezen a tornán. A felkészülési mérkőzéseink is ezt a célt szolgálták, a játékosoknak most nyomás alatt kell bizonyítaniuk, hogy Európa legjobb csapatai közé tartozik a magyar válogatott. Mi mindent meg fogunk tenni a pályán a győzelemért.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Ficsór Dávid, Szacskó László
Mezőnyjátékosok: Ábel Péter, Badalik Szabolcs, Berkes László, Besenyei Ferenc, Fekete Viktor, Sebestyén Norbert, Simonyi Gábor, Szentes Bíró Tamás, Túrós Viktor, Ughy Márk

AZ EURÓPAI JÁTÉKOK STRANDLABDARÚGÓ-TORNÁJÁNAK PROGRAMJA
B-CSOPORT

Június 24., 13.00: Spanyolország–Olaszország
Június 24., 16.00: Magyarország–Oroszország
Június 25., 13.00: Spanyolország–Magyarország
Június 25., 16.00: Oroszország–Olaszország
Június 26., 13.00: Olaszország–Magyarország
Június 26., 16.00: Oroszország–Spanyolország

A-CSOPORT
Június 24., 14.30: Portugália–Svájc
Június 24., 17.30: Ukrajna–Azerbajdzsán
Június 25., 14.30: Portugália–Ukrajna
Június 25., 17.30: Azerbajdzsán–Svájc
Június 26., 14.30: Svájc–Ukrajna
Június 26., 17.30: Azerbajdzsán–Portugália

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik