„Katasztrófa” – Storck elárulta, mit érzett a kapott gól után

Vágólapra másolva!
2015.09.07. 23:42
null
Kyle Lafferty a 93. percben mentett pontot Észak-Írországnak a mieink ellen (Fotó: AFP)
A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn 1–1-es döntetlent ért el Belfastban Észak-Írország ellen. Bernd Storck, a mieink megbízott szövetségi kapitánya nagyon csalódott az eredmény miatt, ugyanakkor büszke a játékosok teljesítményére. Guzmics Richárd elmondta, három pontért utaztunk Belfastba, míg Priskin Tamás elkeseredettségében nem találta a szavakat a lefújás után.

 

„Nagyon-nagyon csalódottak vagyunk. Az első félidőben nem játszottunk jól, idegesek voltunk, többször vissza kellett volna tennünk a labdát, amikor nem találtuk az utat előrefelé. Ívelésekkel nem lett volna esélyünk az északír védők ellen. A szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy sokkal bátrabbnak kell lennünk. A félidőben taktikai változtatást is végrehajtottunk, a második játékrészben lényegesen jobb teljesítményt nyújtottunk, be is találtunk. Aztán a hosszabbításból rögzített játékhelyzet után gólt kaptunk, ami nagyon nagy csalódás volt” – mondta Bernd Storck, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya.

„Gratuláltam a csapatomnak, mert a nehézségek ellenére jól játszott. Két fontos játékosunk nem lehetett velünk, de a fiatalok jól szálltak be. Most már a Feröer elleni meccsre kell koncentrálnunk, aztán meglátjuk, milyen eredményt tudunk elérni a görögökkel szemben” – tette hozzá a német szakember, aki „katasztrófaként” jellemezte azt, amit az északírek góljánál érzett.

„Nem tudtuk tartani a labdát a végén, aztán ítéltek ellenünk egy szögletet, ami emberhátrányban is életveszélyes tud lenni, ahogy most láthattuk is” – zárta a sajtótájékoztatót Storck.

DZSUDZSÁK: MAGYARORSZÁGNAK MEGINT AZ MARADT, HOGY…

„Nem leszek jó interjúalany most – mondta Dzsudzsák Balázs a meccset követően, ám mégis hosszabban beszélt érzelmeiről. – Nem akarok felesleges dolgokról beszélni, és tüzet szítani. A gól megvolt, a második félidőben jól játszott a csapat, a küzdéssel, akarással nem volt probléma. Voltak jó megoldásaink, mélységi megoldásaink, összességében büszke vagyok a csapatra.”

[Az egyenlítő gólról:] „Hogy miért történt, hadd ne mondjak nagy szavakat, miért épp velünk. Szokták mondani, aki dolgozik, annak szerencséje van. Nos, mi küzdöttünk, csúsztunk-másztunk. Lehetett látni, az ellenfél sem csinált semmi különöset, csak rugdalták előre a labdát, és a végén lett belőle nekik egy pont. Próbálnék pozitív maradni, de ekkora lehetőséget elszalasztani… Arról beszélhetnénk, hogy ha otthon nyerünk Feröer ellen, felrobbanhatott volna a stadion, és ünnepelhettük volna, hogy hosszú idő után kijut valahova a válogatott. De Magyarországnak megint az maradt, hogy számolgatnunk, görcsölni kell, és nézni a többi eredményt…”

„Kettős érzelmek vannak bennem. Örülök a gólomnak, mert valamit vissza tudtam adni a románok elleni meccs után, de nagyon csalódott is vagyok, hiszen győztes mérkőzést buktunk el” – nyilatkozta Guzmics Richárd a mérkőzést közvetítő M4-nek.

A magyar válogatott középhátvéd arra is kitért, hogyan kaphatott gólt a 93. percben a magyar válogatott.

„Végig kontrolláltuk a mérkőzést. Ismertük őket, tudtuk hogy felívelgetik a labdát. A végén emberelőnyben voltunk, de nem tudtuk megtámadni a felívelő játékosokat, ebből pedig kialakult egy szöglet, amelyet nem tudtunk levédekezni.”

„Tudtuk, hogy az első félidőben nekünk jönnek majd, és így is történt, az első húsz perc nagyon kemény volt. A szünetben Bernd Storck szövetségi kapitány azt mondta, hogy lassítsuk a játékot, tartsuk földön a labdát és próbáljuk kijátszani őket. Ez valamennyire sikerült is, de csalódott vagyok, mert három pontért jöttünk, és sajnos csak egy lett belőle” – zárta szavait Guzmics.

„Nem volt meglepő az északírek játéka, ívelgetéseket vártunk tőlük. Jól játszottunk, még a kapott gól hatása alatt vagyok. Nem tudok mit mondani, nagyon sajnálom – mondta az M4-nek csalódottan Priskin Tamás. – Nem láttam, hány percet hosszabbít a játékvezető, jó lett volna, ha kihúzzuk. A hátralévő két meccset meg kell nyernünk, és akkor van esélyünk az első két hely valamelyikének megszerzésére. Nem szabad beérnünk a harmadik hellyel, harcolnunk kell a végsőkig.”

„Nehéz dolgunk volt tíz emberrel. A vereség nagy probléma lett volna. Az első félidőben uraltuk a meccset, a magyarok csak védekeztek. Sokat birtokoltuk a labdát. A szünet után kiegyenlítettebbé vált a meccs” – mondta Michael O'Neill, az északírek szövetségi kapitánya, aki nagyon furcsának tartja, hogy a kiállításnál Chris Baird megkapta az első sárga lapját, majd rögtön utána a másodikat is.

„Tíz emberrel is tudtuk folytatni a harcot, és ennek meglett az eredménye” – tette hozzá O'Neill.

A szakember szerint rájuk és ránk is nagyon nehéz meccs vár a görögök ellen. A kapitány csalódott, hogy még nem sikerült kiharcolni az Eb-szereplést, pedig megvolt erre az esély a mérkőzés előtt.

EB 2016, SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR
F-CSOPORT, 8. FORDULÓ

ÉSZAK-ÍRORSZÁGMAGYARORSZÁG 1–1 (0–0)
Belfast,
Windsor Park. Vezette: Cakir (Duran, Eyisoy – törökök)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: McGovern – Baird, J. Evans, McAuley, McLaughlin – C. Evans (McGinn, 56.), Norwood (Magennis, 75.), Dallas (S. Ferguson, 84.) – Brunt, S. Davis – Lafferty. Szövetségi kapitány: Michael O’Neill
MAGYARORSZÁG:
Király – Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro – Elek Á. (Nagy Á., 23.), Kalmár – Dzsudzsák, Gera, Németh K. (Vanczák, 89.) – Szalai (Priskin, 68.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Lafferty (93.), ill. Guzmics (74.)
Kiállítva: Baird (83.)

A csoport másik két mérkőzésén:Románia–Görögország 0–0, Finnország–Feröer 1–0

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12–6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7–1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6–4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7–8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2–8 –6 3

A TOVÁBBI PROGRAM
Október 8.:

Magyarország–Feröer, 20.45
Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00

Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik