nemzetisport.hu 2019.03.18 23:14 Frissítve: 2019.03.18 23:14

Elkezdte a felkészülést a válogatott; Zalánki nehéz időszakon van túl

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

• Elkezdte a felkészülést a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra a magyar válogatott. Munkatársaink is ott voltak Telkiben az első edzésnapon. A délutáni tréning előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és a balhátvéd Korhut Mihály elemezte a csapat előtt álló feladatokat. Téma volt természetesen Szoboszlai Dominik behívása is, aki gólt szerzett a Salzburg csapatában, de az olasz szakember válaszolt a Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatos felvetésekre is. Mindarról, ami történt, szóban és képben, honlapunkon pedig videós anyaggal számolunk be.

• Véget ért a szlovák jégkorongbajnokság 2018–2019-es idénye a MAC számára. Az újbudai együttes újoncként teljesítette a célkitűzését, az alapszakaszt a 9. helyen zárta, majd a DVTK ellen kiharcolta a playoffszereplés lehetőségét, s a Zvolentől elcsípett egy meccset. A csapatkapitány Pozsgai Tamással beszélgettünk a bemutatkozó év tanulságairól, és persze arról is, mi minden kellene ahhoz, hogy a következő bajnokságban még előbbre végezhessen a MAC.

• Nehéz időszakon van túl Zalánki Gergő. A Szolnok vízilabdázójánál mononukleózist diagnosztizáltak, s mivel a betegségnek nincs más ellenszere, mint a pihenés, tétlenségre volt kárhoztatva. Lapunknak elmondta, kezdetben jólesett egy kis lazítás a sűrű menetrend miatt, de aztán egyre jobban hiányzott neki az uszoda, a mozgás. Mostanra szerencsére teljesen rendbe jött, sőt az Olympiakosz elleni BL-meccsen már játszott is – hogy miért nem sikerült a bravúr a görögök ellen, az is szóba került.

• A külföldi sajtó össztüzet zúdított a Ferrarira a melbourne-i nyitó futam után, amely óriási csalódást hozott a Scuderia rajongói számára, hiszen egyik pilóta sem állhatott fel a dobogóra, s „fényévnyire” kerültek a nagy rivális Mercedestől. Hogy miként értékelte a vasárnapi történéseket Sebastian Vettel, illetve mit gondolnak a történtekről a Mercedesnél, az is kiderül összeállításunkból. Mint ahogy azt is megtudhatják, miként magyarázta a győztes Valtteri Bottas a befutót követően világba kiáltott nem éppen szalonképes mondatát.

2020.09.09 14:55:20

Magyar válogatott PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ

Zöld öltöny és szolgálati lakás. Legfőbb ideje, hogy a sportág szereplői felvállalják a szolidaritást a régi idők nagy labdarúgóival.

2020.09.09 23:17:42

Magyar válogatott SZ. M.

2020.09.09 20:57:25

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Niko logikus döntést hozott.

2020.09.09 20:54:16

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szerző pengevillanású mondata: »A csend a hősök pihenője.« Értette-e vajon a kötetet végigsilabizáló, -jegyzetelő Sebes Gusztáv ezt a mondatot?