Egervári: Vannak problémák, de győzni szeretnénk Izland ellen

Vágólapra másolva!
2011.08.08. 19:34
null
Egervári Sándor (és csapata) újra középpontban – a kapitány Telkiben válaszolt az újságírók kérdéseire <br />(Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a telki edzőtáborban tartott mai sajtóbeszélgetésen a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a sok nehézség ellenére szerdán Izland ellen győzelemmel szeretnének hangolni a svédek elleni szeptemberi Eb-selejtezőre.

„Reményteljesen indulunk neki a szerdai, Izland elleni mérkőzésnek, szeretnénk győzelemmel hangolni a svédek elleni Eb-selejtezőre. Vannak nehézségeink elöl és hátul is, de szeretnénk megfelelően reagálni ezekre a kihívásokra" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A szakember a problémák felsorolásánál külön is kiemelte a régóta sérült Szalai Ádám és a műtétje után Izland ellen nem bevethető Németh Krisztián hiányát, de Szabics Imrére és Gera Zoltánra sem számíthat sérülés miatt. Hátul Juhász Roland és Vanczák Vilmos eltiltás miatt nem játszhat a svédek ellen szeptemberben, ezért utóbbit az Izland elleni szerdai meccsre meg sem hívta a kapitány.

„Izland ellen egy skandináv stílusú csapattal találkozunk majd, és ebből a szempontból jól illeszkedik a mérkőzés a felkészülésünkbe, hiszen ősszel két hasonló stílust képviselő válogatottal mérkőzünk majd idehaza Eb-selejtezőn, a svédekkel és a finnekkel" – fogalmazott a szakember.

„Nyilvánvalóan nem lehet modellezni Izland ellen például a svédek elleni találkozót, hiszen a svéd csapat lényegesen erősebb, de az izlandiak is egy nagyon kemény, rakkolós erőfutballt játszanak, jól kontráznak gyors embereik révén, így a szerdai összecsapás jól szolgálhatja a felkészülésünket" – tette hozzá Egervári.

Dzsudzsák Balázs, az orosz Anzsi szélsője szerint Egervári Sándor legfontosabb feladata az lesz az Izland elleni meccsen, hogy a védelmet megfelelően összeállítsa, annak tudatában, hogy a svédek ellen két játékosra sem számíthat majd.

„Nem szeretnék előre szaladni a svédek elleni meccsig. Most Izland ellen készülünk. A legnagyobb feladat ugyanakkor az lesz ezen a mérkőzésen, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást Vanczák Vilmos és Juhász Roland pótlására az őszi Eb-selejtező előtt. A csapatnak amúgy is nagy szüksége van erre a mérkőzésre, hiszen nem találkozunk olyan sokat a fiúkkal, mint amennyi ideális lenne" – fogalmazott a Telkiben tartott mai sajtóbeszélgetésen Dzsudzsák, aki első oroszországi bajnokijáról, a Tom Tomszk elleni szombati meccsről is szót ejtett, melyen 60 percet játszott.

„Ez a meccs arra volt jó, hogy meglegyen a bemutatkozás, megszerezzem az első benyomásokat és a társak is érezzék, hogy van szélsőjátékunk" – mondta Dzsudzsák, aki hozzátette, a jövőben persze többet szeretne játszani 60 percnél, de nincs azzal semmi probléma, hogy az első találkozón ennyi idő jutott neki.

„A szurkolók istenítik a játékosokat, nagyon jó ilyen közegben futballozni. A holland bajnoksággal összehasonlítva az jól látszik, hogy Oroszországban sokkal több az ütközés, az egy-egy elleni párharc, aminek köszönhetően fizikumban sokat fejlődhetnek a játékosok, így én is" – tette hozzá a szélső.

MEGTAPASZTALJUK, MILYEN AGRESSZÍVNAK KELL LENNÜNK – VADÓCZ

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE IZLAND ELLEN
KAPUSOK
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – angol)
Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Király Gábor (1860 München – német)
VÉDŐK
Fehér Zoltán (Győri ETO FC)
Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)
Juhász Roland (Anderlecht – belga)
Korcsmár Zsolt (Brann – norvég)
Laczkó Zsolt (Sampdoria – olasz)
Lázár Pál (Samsunspor – török)
Lipták Zoltán (Videoton FC)
Pintér Ádám (Real Zaragoza – spanyol)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Czvitkovics Péter (KV Kortrijk – belga)
Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala – orosz)
Elek Ákos (Videoton FC)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart – német)
Koltai Tamás (Győri ETO FC)
Koman Vladimir (Sampdoria – olasz)
Vadócz Krisztián (Osasuna – spanyol)
Varga József (Debreceni VSC)
TÁMADÓK
Lázár Bence (Újpest FC)
Priskin Tamás (Ipswich Town – angol)
Rudolf Gergely (Genoa – olasz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik