Egervári: Teljesen defenzív játékot ne várjon senki

Vágólapra másolva!
2011.03.28. 20:45
null
Egervári Sándor (jobbra) nincs irigylésre méltó helyzetben (Fotó: Mirkó István)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hétfői amszterdami edzésen elmondta: a hollandok elleni keddi Eb-selejtezőn nagyobb hangsúlyt fektetünk a védekezésre, mint pénteken (0–4), de nem vonulunk bunkerbe.

„A pénteki mérkőzésen Hollandia nem szerzett meglepetést, mert előzetesen is tudtuk, hogy a világ egyik legjobb csapatával találjuk szembe magunkat" – idézi a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja a szövetségi kapitányt, aki elmondta: játékosaival együtt nagyon sajnálja, hogy a 4–0-ra elveszített pénteki mérkőzésen nem tudták megismételni az őszi teljesítményüket.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredményt ér el a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiában?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A kapitány három helyen tervez változtatni a pénteki kezdőcsapat középpályás során. A taktikával, az alapfelállással kapcsolatban kifejtette:

„A második mérkőzésen nagyobb hangsúlyt fektetünk a védekezésre, és javulnunk kell a labdaszerzés területén is. Teljesen defenzív játékot mégse várjon tőlünk senki, mi inkább a játszó futball hívei vagyunk, csak ezúttal zártabb alapállásban lépünk pályára. Mindezek mellett a gólszerzés lehetőségéről sem mondunk le."

A sajtótájékoztatón Vadócz Krisztián elmondta: hollandiai pályafutása első mérkőzését éppen ebben a stadionban játszotta az Ajax ellen, akkor csapata, a NEC Nijmegen 0–0-s döntetlent ért el jóval esélyesebb riválisa ellen.

A sajtótájékoztató után egyórás edzés következett, amelyen laza átmozgató gyakorlatok mellett szűk területen való egymás elleni játék szerepelt a feladatok között.

Érdekesség, hogy Király Gábor az egymás közötti játék során nem kapusként, hanem mezőnyjátékosként szerepelt, a kapuban Bogdán Ádám és Fülöp Márton állt.

Egervári Sándor a hollandok elleni hazai meccsen szerepelt szélsőhátvédek közül egyet (Laczkó Zsoltot vagy Vanczák Vilmost) lecserél, a középpályán teljes átalakítás következik. Dzsudzsák Balázs minden bizonnyal a kezdőcsapatba kerül.

VOLT ÜZENETE A HOLLAND MECCSNEK – EGERVÁRI SÁNDOR

 

ISMERJÜK A HOLLANDOK GYENGÉIT – KIRÁLY GÁBOR

 

EURO 2012
E-CSOPORT
HOLLANDIA–MAGYARORSZÁG
Amszterdam, Amsterdam ArenA, 20.30 (E-csoport) V: Moen (norvég). Tv: Sport1, m1
EURO 2012 – A SELEJTEZŐK ADATBANKJA, EREDMÉNYEK, CSOPORTÁLLÁSOK
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 5 5 16–2 +14 15
2. MAGYARORSZÁG 5 3 2 12–8 +4 9
3. Svédország 3 2 1 9–4 +5 6
4. Moldova 4 2 2 5–3 +2 6
5. Finnország 4 1 3 10–6 +4 3
6. San Marino 5 5 0–29 –29 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik