Egervári sokkal többet várt a csapattól

Vágólapra másolva!
2009.09.28. 08:23
Címkék
A magyar U20-as válogatott tegnap este 3–0-s vereséget szenvedett Hondurastól az egyiptomi világbajnokságon. Egervári Sándor, a mieink szövetségi edzője sokkal többet várt csapatától, míg a FIFA hivatalos oldalán fórumozó hondurasi szurkolók szerint az ismeretlenség is segített a közép-amerikai együttesnek, amelynek következő meccsein nehezebb dolga lesz.
Egervári nagyon elégedetlen volt a csapattal (Fotó: Reuters)
Egervári nagyon elégedetlen volt a csapattal (Fotó: Reuters)

Megalázó vereséggel kezdte az U20-as világbajnokságot a magyar válogatott. A szurkolók mellett Egervári Sándor, a mieink szövetségi edzője is sokkal többet várt a csapattól.

„Rosszul futballoztunk, csak az első tizenöt perc játéka alapján volt esélyünk a győzelem megszerzésére. Még fiatal és tapasztalatlan a csapatom, de ennél sokkal többet vártam a játékosoktól. Honduras teljesen megérdemelten győzött – nyilatkozta a mérkőzés után Egervári Sándor. – Még előttünk áll két meccs céljaink elérésére, és azon leszünk, hogy álmainkat sikerüljön is megvalósítani."

Honduras szövetségi edzője, Emilio Umanzor már a találkozó előtt is bízott benne, hogy csapata nyerhet, és most örül, hogy sikerült nagy lépést tenni a cél felé: történelmet írni a közép-amerikai együttessel.

„Tudtuk, hogy van esélyünk megnyerni a meccset, de nem gondoltuk, hogy ekkora különbséggel. A labdarúgás kiszámíthatatlan – mondta Emilio Umanzor, Honduras szövetségi edzője. – Nagyon büszke vagyok csapatomra, mivel nagy lépést tettünk célunk elérése, a kieséses szakaszba jutás felé. Örülök, hogy sikerült összezavarni azokat, akik a csoport leggyengébb együttesének tartottak minket. Azért vagyunk itt, hogy történelmet írjunk."

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos internetes oldalán magyar és hondurasi szurkolók fórumoztak a találkozó napjának reggelétől. A meccs után a boldog közép-amerikai szurkolók arra hívták fel a figyelmet, hogy nem kellett volna lebecsülni Hondurast, valamint 2009-ben nem az Aranycsapattal kellene dicsekedni.

„Nem kellett volna olyan csapatról véleményt alkotni, amelyet nem ismertek. Ezt azoknak üzenem, akik három nullás magyar győzelmet jósoltak. Nem érdemes kétezer-kilencben Puskásról és a nagyszerű csapatáról beszélni, mivel nem az ötvenes években vagyunk. Nem kellett volna lebecsülni az ismeretlen együttest. Remélem, ezután Mario Martínezről beszéltek majd" – írta kommentjében a hondurasi „fhcalderon".

Egy másik szurkoló szerint a magyarok nem ismerték Hondurast, ezért előnyben volt a közép-amerikai együttes, de Dél-Afrika és az Arab Emírségek ellen nehezebb összecsapásra számít. A „valagos" nevű drukker hozzátette, reméli, hogy a magyarok futballja újra az 50-es évekbeli szintre emelkedik.

A hondurasi El Heraldo napilap a „Honduras 3–0-ra elgázolta a magyarokat, és vezet" cikkében arról ír, hogy a tegnapi gólok a torna legszebb találatai címet is elnyerhetik.

MAGYARORSZÁG-HONDURAS 0-3

 

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Honduras 1 1 3–0 3
2. Dél-Afrika 1 1 2–2 1
  Arab Emírségek
1 1 2–2 1
4. Magyarország 1 1 0–3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik