Egervári Sándor: Annak örüljünk, hogy nyertünk

Vágólapra másolva!
2011.06.04. 07:46
null
A luxemburgiak alaposan megnehezítették Koman Vladimirék dolgát (Fotó: MTI)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott tegnap felkészülési mérkőzésen 1–0-ra győzött Luxemburg ellen. A mieinket irányító Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint az a legfontosabb, hogy győztünk, és hogy sikerült felpörögnie a csapatnak a San Marino elleni jövő heti Eb-selejtező előtt.
BOGDÁN: ELÉGEDETT VAGYOK
„Amit meg tudok tenni, azt megteszem. Átestem a tűzkeresztségen, természetesen mindenki arra készül, hogy folyamatosan válogatott legyen, de tudom, hogy van Király Gábor is. Igyekeztem végig irányítani a védelmet, folyamatosan kapcsolatban voltunk, egy hibától eltekintve elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen győztünk és nem kaptam gól – mondta a Nemzeti Sportnak a lefújást követően Bogdán Ádám, a magyar válogatott kapusa, aki ezen a meccsen debütált a nemzeti csapatban.

„A második félidőben pályára lépő mindkét támadónk jól mozgott, tudtunk mélységi passzokkal operálni – mondta a Luxemburg ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzést követő sajtótájékoztatón Egervári Sándor, a magyar válogatott kapitánya, aki egy újságírói kérdésre tért ki a szünetben beálló Szabics Imre és Németh Krisztián játékára. – Elsősorban azonban a győzelemnek kell örülnünk, azt hiszem, jól felkészültünk, felpörögtünk a San Marino elleni Eb-selejtezőre."

„Az első negyvenöt perc második felében meglehetősen langyos futballt játszottunk. Sajnos elkezdtünk verekedni, ahelyett, hogy a földön tartottuk volna a labdát, és passzolva uraltuk volna a meccset. A másodikban sikerült néhány helyzetet kialakítanunk, s ezzel legyűrnünk a kellemetlen ellenfelet. Mert azok, és ezt már a románok és a franciák is megtapasztalhatták" – folytatta értékelését a szakvezető.

Egervári Sándor kérdésre válaszolva az egy-, illetve kétcsatáros játék összehasonlítására is vállalkozott.

„Az első félidőben Hajnal Tamás túlságosan sokszor lépett vissza, ezért is voltunk kevesen a támadóharmadban, bár így is akadt nagy helyzetünk. Tény, olykor tanácstalanok voltunk. A két cserecsatár játéka tetszett" – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A luxemburgiak szövetségi kapitánya, Luc Holtz arról beszélt, hogy bár nem könnyen, ám végül érvényesült a papírforma.

„A vereséggel sosem lehet elégedett az ember, szerencsére azonban időnként jól játszottunk, megnehezítettük a magyar csapat dolgát, közel jártunk ahhoz, hogy döntetlen legyen a vége. Sajnálom, hogy ez mégsem sikerült, de ez a papírforma" – kezdte a meccs utáni értékelését Luc Holtz.

„Sajnos kevés helyzetet alakítottunk ki; ha mezőnyben a mérkőzés több periódusában egyenrangú ellenfelek is voltunk, a kapu előtt sajnos határozatlanoknak bizonyultunk. Sokkal többet vártam támadásban, ezért elégedetlen vagyok. Tudtam jól, hogy erős csapat lesz az ellenfelünk, amelynek több labdarúgója is igen nívós bajnokságban szerepel" – tette hozzá a szakember.

A magyar válogatott kedden San Marinóban, Luxemburg pedig Fehéroroszországban lép pályára Eb-selejtezőn.

A mieink Luxemburg elleni teljesítményét, egytől tízig terjedő skálán, csapatértékelő szavazásunk segítségével itt értékelheti!

SZABICS: CSALÓDOTT VAGYOK, HOGY CSAK EGY GÓLT SZEREZTEM

„Ezen a héten sokat beszéltünk arról, hogy Luxemburg ellen debütáltam a válogatottban. Kicsit csalódott vagyok, hogy most csak egy gólt szereztem. Nagyon boldog vagyok viszont, hogy sikerült újra játszanom a magyar válogatottban, és hogy ilyen sikeresen és győzelemmel tértem vissza – mondta a találkozó egyetlen találatát lövő Szabics Imre a mérkőzést közvetítő Sport Televíziónak. – Meg volt beszélve, hogy valószínűleg egy félidőt fogok játszani, és közölte velem a kapitány úr, hogy mit vár el tőlem, ha majd beállok. Nagyjából sikerült is a csapatnak azt megvalósítania, amit a kapitány várt, hiszen azért nehéz mérkőzés volt ez. Nem szabad most már lebecsülni Luxemburgot sem.”

„Felkészültünk az ellenfélből, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, mert több komoly csapat is szenvedett itt. A luxemburgiak igazából végig az eredmény tartására törekedtek, és sajnos a játékvezető sem volt a helyzet magaslatán. Lehetett volna nagyobb is a különbség, de nagyon sokat voltunk lesen, ez is közrejátszott abban, hogy nem lehetett folyamatos a játék" – mondta a Nemzeti Sportnak a lefújást követően a magyar válogatott középpályása, Vadócz Krisztián.
SZABICS GÓLJA LUXEMBURGNAK

EMLÉKEZTETŐ
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LUXEMBURG–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)
Luxembourg, Josy Bartel Stadion
A CSAPATOK
Luxemburg: Joubert – Blaise (Malget, 86.), Hoffmann, Schnell, Peters (Pedro, 80.) – Leweck (Collette, 86.), Bettmer (Laterza, 18.), Payal, Mutsch, Gerson (Martino, 59.) – Da Mota (Kitengé, 62.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász R., Laczkó – Vadócz (Pintér Á., 68.), Elek Á. (Németh K., a szünetben) – Koman (Czvitkovics, 68.), Hajnal (Koltai, 80.), Dzsudzsák – Tököli (Szabics, a szünetben). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
G: Szabics (53.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik