Egervári: Rudolf sokkal jobb formában van, mint amire számítottam

BORBOLA BENCE jelenti BelekbőlBORBOLA BENCE jelenti Belekből
Vágólapra másolva!
2013.02.06. 09:45
null
Rudolf Gergely (8) ma visszatérhet a válogatottba (Fotó: Mirkó István, archív)
Szalai Ádám körömgyulladása ellenére vállalni tudja a játékot a magyar labdarúgó-válogatott mai, Fehéroroszország elleni felkészülési meccsén. Egervári Sándor szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak beszélt Rudolf Gergelyről , aki sokkal jobb formában van, mint ahogy arra a kapitány számított, igaz a kezdőcsapatba egyelőre nem került be.

„Rendkívül kellemetlen, Szalai Ádám nagylábujjának körömháza gyulladt be – adott gyors helyzetjelentést a Nemzeti Sport Belekben tartózkodó tudósítójának a tegnapi edzést követően Egervári Sándor. – Azért reménykedem benne, hogy az orvosi stáb megoldja a problémát. Ami a csatárokat illeti, örömteli, hogy Rudolf Gergely sokkal jobb formában van, mint amire számítottam. Bizakodó vagyok a visszatérését illetően, a románok elleni mérkőzésig, március közepéig tökéletes állapotba is kerülhet. Kell neki a meccsterhelés.”

Rudolf Gergely örömmel vette a kapitány dicséretét.

„Jó ezt hallani. Valóban, most már tényleg rendben vagyok, ennyi időre volt szükségem. A decembert végigdolgoztam, erősítettem, futottam, volt olyan nap, hogy kétszer tréningeztem önszorgalomból. A baj csak az, hogy sokan nem értették meg, miért hagyok ki ennyit. Nem tudják, kell az az alap, amire lehet építkezni. Muszáj megerősíteni az izmaimat, nem lehet egyből belebikázni a labdába” – mondta a diósgyőri támadó a Nemzeti Sportnak.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredménnyel zárul a Magyarország–Fehéroroszország mérkőzés?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem hiszem, hogy rosszabb futballista lettem, ami a sérülés után hátráltat, az a gyengébb fizikai állapot. Ahogy kerékpározni sem felejt el az ember, futballozni sem. Tavaly azzal küszködtem, hogy hiába tudtam, mit kellene csinálni a kapu előtt, mire odaértem, nem maradt erőm a befejezésre. Ez viszont szerencsére már a múlt. Nagyon szeretnék szerdán pályára lépni. Legutóbb a moldovaiak ellen játszottam, gólt is lőttem, de ennek már másfél éve... Örülök, hogy most újra itt lehetek a srácokkal, jólesik, hogy Egervári Sándor bízik bennem, talán nem véletlen, hogy amióta ő a kapitány, tíz meccsen kilenc gólt szereztem” – tette hozzá Rudolf.

MEGVAN A KEZDŐ

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a fehéroroszok elleni felkészülési mérkőzés kezdőcsapatát. Bár a keretben több olyan labdarúgó is helyet kapott, aki első válogatottságára készül, a kezdéskor még nem avat újoncot a válogatott, a szövetségi kapitány az mlsz.hu beszámolója szerint azon játékosoknak szavaz bizalmat, akik már hosszabb ideje alapemberei az együttesnek.
Érdekesség, hogy Szabics Imre és Szalai Ádám személyében két klasszikus csatár is kezd, a csapatkapitány pedig – ahogy várható volt – Dzsudzsák Balázs lesz.

A mérkőzést magyar idő szerint 17.00 órakor rendezik Törökországban.


A magyar válogatott kezdőcsapata:
Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Korcsmár Zsolt, Mészáros Norbert, Kádár Tamás – Pintér Ádám, Hajnal Tamás – Koman Vladimir, Szabics Imre, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám.

Egervári Sándor ugyanakkor várhatóan nem csak a csatárnak ad lehetőséget azok közül, akik hosszabb idő után vagy először kerültek be a válogatott keretbe. A szerdai találkozón a cseréket illetően konkrét elképzelései vannak a szakembernek, noha a neveket nem árulta el, három változtatást már előre kigondolt a kapitány.

„Van, akit mindenképpen szeretnék kipróbálni ezen a mérkőzésen, kíváncsi vagyok, milyen teljesítményt nyújt a masszív fehéroroszok ellen – mondta a szövetségi kapitány. – Nem feltétlenül szeretném kihasználni mind a hat cserelehetőségünket, mert ne feledjük, elsősorban a mérkőzést szeretnénk megnyerni. Túl sokan nem lesznek kint a pálya nézőterén, beszéltünk is erről a srácokkal, saját magunkat kell felpörgetnünk magasabb fordulatszámra.”

Ma az utolsó erőfelmérő következik a márciusi, románok elleni világbajnoki selejtező előtt, a kapitány tisztában van azzal, hogy addig még több mindenben fejlődnünk kell, erre adhat jó lehetőséget a mai találkozó.

„Védekezésben és támadásban is fejlődnünk kell, bőven van még min javítani – mondta a szövetségi kapitány. – Kielemeztük a norvégok elleni találkozót, felhívtam a figyelmet a hátul elkövetett hibákra, és támadásban is sokkal jobban ki kell használnunk az üres területeket, váratlan ritmusváltásokat várok a fehéroroszok elleni meccsen is.”

A fehéroroszok elleni beleki mérkőzés 17 órakor kezdődik, az összecsapásról a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósítással jelentkezik.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Guzmics Richárd (Haladás), Kádár Tamás (Diósgyőr), Korcsmár Zsolt (Brann), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Szolnoki Roland (Videoton), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Diósgyőr), Hajnal Tamás (Stuttgart), Gyurcsó Ádám (Videoton), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Zaragoza)
Csatárok: Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Diósgyőr), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik