Egervári-keret a selejtezőkre: Varga József is bekerült

Vágólapra másolva!
2010.08.19. 11:58
null
Varga József újra bizonyíthat a válogatottban (Fotó: Action Images)
Címkék
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a szeptember 3-i, svédek elleni idegenbeli, illetve a szeptember 7-i, Moldova elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőre készülő válogatott keretét, amelybe Varga József, a Debrecen fiatal játékosa is meghívót kapott – adta hírül az MLSZ hivatalos honlapja.

Egervári Sándor csupán néhány helyen változtatott az angolok elleni felkészülési mérkőzésre jelölt keretén, a 23 fős együttesbe ezúttal négy olyan játékos kapott meghívót, akiket az U21-es válogatottnál is számításba vehet a szakmai stáb.

Egervári Sándor a keret kijelölése előtt ismét egyeztetett Róth Antallal, az olimpiai válogatott szövetségi edzőjével, és a megbeszélést követően a két szakvezető úgy döntött, hogy Koman Vladimir, Lázár Pál, Elek Ákos és Varga József a felnőtt együttessel készül, így egyikük sem léphet majd pályára a szeptember 4-i Wales elleni és a szeptember 7-i Bosznia-Hercegovina elleni U21-es Eb-selejtezőn.

Ugyanakkor mindhárman pályára léphetnek a Svédország és Moldova elleni felnőtt Eb-selejtezőn, viszont az angolok elleni felkészülési meccsen pályára lépő Tóth Balázs ezúttal nem kapott meghívót.

Lázár az első válogatott meccsére készülhet, Varga a portugálok és a dánok elleni őszi találkozó után léphet pályára ismét a nemzeti csapatban. Lázárhoz hasonlóan akár Bogdán Ádám is debütálhat a szeptemberi selejtezőkön, bár Király Gábor és Fülöp Márton mögött jelenleg harmadik számú kapusnak számít. 

Újdonság még az angolok elleni kerethez képest, hogy bekerült a csapatba a Mainz légiósa, a sérüléséből felépült Szalai Ádám is. Az angolok ellen a keretbe először behívott, de később sérülés miatt mégis kimaradó Buzsáky Ákos neve nem szerepel a mostani listán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich Town), Bogdán Ádám (Bolton)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Szélési Zoltán (Olympiakosz Volosz), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC-TEVA), Laczkó Zsolt (DVSC-TEVA), Vermes Krisztián (Újpest), Vanczák Vilmos (FC Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (Sampdoria), Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC-TEVA), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)
Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Rudolf Gergely (Genoa), Szalai Ádám (Mainz), Priskin Tamás (Ipswich Town)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik