Edzősors: Ne azért legyen valaki edző, mert kap érte két fillért - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 19:46
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál a Grund felsőfokon dokumentumsorozat záró epizódjához kapcsolódó Sportgazdaság vendége volt. Korábban már idéztük a szakember nyilatkozatát az utánpótlás-nevelő rendszerekkel kapcsolatban, de a Sport Tv ma vetített adásában a saját edzői hitvallásáról, eddigi edzői pályafutásáról is beszélt.

„Szerencsés ember vagyok, mert amikor abbahagytam a labdarúgást, felajánlották, hogy kezdjem el az edzősködést. Ekkor nyertem igazán betekintést a háttérbe, hogy milyen szervezettség folyik, hogyan épül fel az utánpótlás rendszere" – elevenítette fel az indulást a Hertha U9-U17-es koordinátora, az U15-ös csapat edzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál.Dárdai Pál.

„Én egy ikon vagyok, először vezetőt akartak belőlem csinálni, de mondtam hogy a pályán képzelem el a jövőmet. Amikor látták, hogy van érzékem hozzá, és amikor jöttek az első sikerek, akkor egyre komolyabb feladatokat kaptam. Így építik fel az embert. Még aktív játékos voltam, amikor a B-licencet elkezdtem, aztán az A-licencet is megszereztem. Olyan ez, mint egy könyvtár, lexikális tudásra van szükségem, hogy minél jobban hasznosítsam a meglévő tapasztalataimat" – fejtette ki a Hertha korábbi magyar válogatott futballistája az edzővé válásának lépéseit.

A szakember elmondta, reggel kilenctől, az egy órás ebédszünetet leszámítva, amikor hazaugrik a feleségéhez, végig az edzőközpontban van, mindig van valamilyen szakmai program, kezdve a szakmai elemzésektől az edzésekig.

„Éjjel-nappal ott vagyok. Sokszor mondtam a feleségemnek, hogy többet leszek otthon, de mindig jött az újabb feladat" – fogalmazott Dárdai.

„Az utánpótlásedző ne azért legyen edző, mert kap érte két fillért, hogy csak legyen. A különböző korosztályoknak megvannak a maguk sajátosságai, az edzőknek más-más kritériumoknak kell megfelelniük a különböző korú gyerekeknél. A klub filozófiája szerint kell haladni a munkában, de a megvalósítás, a filozófia elsajátítása már az edzőn múlik. Én először figyelek, analizálok, majd akkor szólok, amikor kell" – beszélt a hitvallásáról az immár szövetségi kapitányként is dolgozó tréner.

Dárdai: Ne azért legyen valaki edző, mert kap érte két fillért


A Sport Tv engedélyével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik