Edzőképzés: Storck nem hagyta szó nélkül az őt ért kritikát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.07. 16:41
null
Bernd Storck egy őszi sajtótájékoztatón (Fotó: Koncz György)
Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya, sportigazgató az Origónak elküldött közleményben reagált az interjúra, amelyben Szalai László értetlenségét fejezte ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) korábbi edzőképzését érintő kritika miatt.

 

„Természetes, hogy a szakemberek, kollégák véleménye különbözik adott kérdésekben, sokan, sokféleképpen ítélhetik meg a magyar labdarúgásban az edzőképzés múltját és jelenét is – olvasható Bernd Storck közleménye az Origón. – Az viszont tény, hogy jelenleg a magyar edzők nem versenyképesek a nemzetközi futball piacán. Ezen változtatni kell! Az elmúlt években pozitív folyamatok indultak el, ám az nem kétséges, hogy további változtatásokra, innovációra, vagy ha úgy tetszik, forradalmi újításokra van szükség. Olyan rendszer felépítésében kell gondolkodnunk, amely személyektől függetlenül képes garantálni a naprakész, versenyképes tudást az edzőképzésben részt vevő sportszakemberek számára.”

Storck hozzátette: célja az, hogy „a magyar edzők – a nagy elődökhöz méltó módon – újra versenyképesek legyenek a világ futballjában”, és nagy örömére szolgál, „hogy egyre több helyen – így például a Szalai Lászlót is foglalkoztató Puskás Akadémiánál is – nyitottak a velem való együttműködésre”.

Mint arról beszámoltunk, Szalai László az Origónak adott interjújában többek között elmondta: szerinte óriási hiba lenne három év eredményeit lerombolni, ugyanakkor elismeri, a magyar futballedzők eredményessége az elmúlt három évtizedben megkérdőjelezhető volt.

Bernd Storck közleményének teljes szövege ide kattintva olvasható el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik