Eb 2020: Dzsudzsák Balázs a France Football álomcsapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.28. 20:09
null
Dzsudzsák Balázs a horvátok elleni Eb-selejtezőn (Fotó: Balogh László)
Válogatott napokon van túl a futballvilág, és akárcsak a bajnoki fordulóknál, most is alkalom nyílt álomcsapatok összeállítására – megtette ezt az Aranylabda-alapító France Football is, méghozzá úgy, hogy a horvátok legyőzésében (2–1) fontos szerepet játszó Dzsudzsák Balázst is a legjobb tizenegybe jelölte.

 

A francia szaklap nemcsak az Eb-selejtező vasárnap és kedd között lejátszott második fordulójának mérkőzéseit, hanem az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőit, valamint a felkészülési mérkőzéseket is figyelembe vette álomcsapatának összeállításakor.

A France Football értékelése szerint Dzsudzsák Balázs 100. válogatott mérkőzése nagyszerűen sikerült: a magyar csapatkapitány mélységi passzokkal és beadásokkal egyaránt félelemben tartotta a horvát védelmet, mindkét szélen aktív volt, ha kellett, cselezett, és Szalai Ádám egyenlítő góljából remek átadással vette ki a részét.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a horvátok ellen nyújtott teljesítményével Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő is felhívta magára az álomcsapat-összeállítók figyelmét.

A FRANCE FOOTBALL ÁLOMCSAPATA (4–33)
Darren Keet
(Dél-Afrika) – Danilo (Brazília), Raphaël Varane (Franciaország), Fidan Aliti (Koszovó), Nico Schulz (Németország) – Dzsudzsák Balázs (Magyarország), Ross Barkley (Anglia), Leonardo Spinazzola (Olaszország) – Kylian Mbappé (Franciaország), Eran Zahavi (Izrael), Serge Gnabry (Németország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik