Eb 2016: szivárvány fogadta a hazatérő válogatottat – így ünnepelték a Hősök terén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.27. 17:29
Hétfőn, 17 óra után pár perccel landolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren a Franciaországból hazatérő magyar válogatott gépe. Az Európa-bajnoki nyolcaddöntős nemzeti csapat tagjai ezt követően a Hősök terére mentek, ahol több ezer szurkoló várta őket. A magyar válogatott vasárnap, a Belgium ellen 4–0-ra elveszített nyolcaddöntős mérkőzésen búcsúzott az Európa-bajnokság küzdelmeitől.

Hazatért az Eb-résztvevő magyar válogatott (Fotók: Koncz György)
Hazatért az Eb-résztvevő magyar válogatott (Fotók: Koncz György)
Hazatért az Eb-résztvevő magyar válogatott (Fotók: Koncz György)
Hazatért az Eb-résztvevő magyar válogatott (Fotók: Koncz György)
Hazatért az Eb-résztvevő magyar válogatott (Fotók: Koncz György)

Búcsú Terre Blanche-tól, a magyar válogatott franciaországi szálláshelyétől.



A szurkolók már a toulouse-i stadionban is megköszönték az erőn felüli szereplést a válogatottnak, az MLSZ kérésére a reptéren nem várták szurkolók a csapatot. Hétfőn a Hősök terén folytatódik a szurkolók és a válogatott egymásra találása, erről szintén élőben jelentkezünk a Nemzeti Sport Online Facebook-oldalán.

A landolás előtt Nikolics Nemanja posztolt a fedélzetről.



STORCK: NAGY KIHÍVÁS ELŐTT ÁLLUNK, KI KELL JUTNUNK A VILÁGBAJNOKSÁGRA

„Bízhatunk a jövőben, és bízhatunk ebben a csapatban. Láttuk, hogy mennyire versenyképesek vagyunk nemzetközi szinten, és láthattuk, milyen irányba kell haladnunk" – mondta Bernd Storck a hazaérkezést követő sajtótájékoztatón.



„Nagyon szeretném megköszönni a szövetségnek, hogy ilyen hosszú időn keresztül készülhettünk együtt – mondta az edzőtáborral kapcsolatban. – E lehetőség nélkül nem érhettünk volna el ilyen sikert. Nagyon sok mindent össze tudtunk hozni ebben a kétszer tíz napban Ausztriában. Technikailag és taktikailag is nagyon sok mindent kidolgoztunk. Ezek a táborok és a felkészülési meccsek alapozták meg a sikeres Eb-szereplést."

„Bíznunk kell ezekben a játékosokban, és a jövőre kell koncentrálnunk, nem a múltra. Lehetőséget kell adnunk a játékosoknak, hogy bebizonyítsák, mire képesek. Az elkövetkezendő időszakban nagy feladat vár ránk, ki kell jutnunk a vébére. Nagy kihívás, de megérdemlik a játékosok a bizalmat."

„Időt kell hagyni a játékosoknak. Ugyanazoknak kell lenniük az elvárásoknak, mint az Eb előtt. A fiatal játékosok időt igényelnek. Remélem, néhány csapatunk továbbjut a nemzetközi porondon."

Bernd Storck kapitány szerint labdarúgói megérdemlik a bizalmat
Bernd Storck kapitány szerint labdarúgói megérdemlik a bizalmat

A válogatott busza a repülőtérről egyenesen a Hősök terére ment, ahol több ezer ember várta a magyar válogatott játékosait és a szakmai stáb tagjait. A várakozás perceit a Soho Party jól ismert és számtalanszor dúdolt slágere töltötte ki, majd Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó konferálta az eseményt, szólította név szerint a labdarúgókat a színpadra. A stábtagokkal már bizonytalan volt, így Dzsudzsák Balázs segítette ki a korábbi bokszolót.

Ezt követően Kovács István beszélgetett Dzsudzsák Balázzsal, faggatta Király Gábort és Bernd Storck szövetségi kapitányt is. Végül a franciaországi hősök és a többezres tömeg Rakonczai Imre vezetésével közösen énekelt, és újból elhangzott az Éjjel soha nem érhet véget, felcsendültek a Himnusz sorai és több, a magyar válogatotthoz köthető dal is.

AZ NSO Tv összefoglalója

Tekintse meg közvetítésünket a magyar válogatott fogadtatásáról!

Dzsudzsákék több ezer szurkolóval énekelték el a Himnuszt



A Soho Party slágere sem maradt ki


Az Ismerős Arcok nevű együttes Nélküled című száma is felcsendült

Sokan voltak kíváncsiak a hazatérő válogatottra (Fotó: MTI/Ruzsa István)
Sokan voltak kíváncsiak a hazatérő válogatottra (Fotó: MTI/Ruzsa István)
Valódi fiesztahangulatba csöppent a nemzeti csapat (Fotó: Veres Viktor)
Valódi fiesztahangulatba csöppent a nemzeti csapat (Fotó: Veres Viktor)
KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIÁÉRT!
KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIÁÉRT!
Nem lehetett panasz a hangulatra (Fotó: Veres Viktor)
Nem lehetett panasz a hangulatra (Fotó: Veres Viktor)
GERA: MÉG SOSEM TAPASZTALTAM ILYET
Gera Zoltán a hazaérkezést követő sajtótájékoztatón elmondta, még sohasem tapasztalt olyat korábban, mint amit a magyar edzőtáborban. Többször is hangsúlyozta, milyen óriási élmény volt számukra az Európa-bajnokságon való részvétel, és reméli, ez még csak az út kezdete. Király Gábor szerint a kulcs az volt, hogy senki sem egyénieskedett, mindenki alárendelte magát a csapat érdekeinek.

„A pályafutásom során még egyszer sem tapasztaltam ilyet korábban, nem volt semmilyen feszültség a csapaton belül. Amikor egy-két hétig edzőtáborban vagyunk, akkor előjönnek a problémák és a feszültség, de most egyáltalán nem volt ilyen. Huszonhárom játékos volt a keretben, és bárki játszott, ugyanolyan jól teljesített, ez volt a csapat ereje ezen az Európa-bajnokságon" – vélekedett GeraZoltán az Eb-szereplés titkáról a hazaérkezést követően.

„Nagyon jól szervezett az Európa-bajnokság, nagyon odafigyeltek ránk, óriási élmény volt részt venni ezen az Eb-n, az első napjától az utolsóig minden percét élveztük. Nagy kiváltság, hogy részt vehettünk ezen a tornán, és nagyon remélem, hogy ez csak a kezdet, és innentől jönnek a vb- és Eb-szereplések, ez a célja a csapatnak" – tette hozzá a válogatott középpályás.

„Minden klappolt. A tolerancia volt a kulcs. Mindenki félre tett mindent, ami esetleg problémát okozott volna, vagy valami negatívumot. Mindenki azt látta, hogy ez a csapat sikeres akar lenni, és dolgoztunk ezért. Hét hétig voltunk együtt, ez azért nagyon hosszú idő, de egy rossz szó nem volt a csapaton belül, a stábtagoknál, sehol. Óriási, hogy a csapat így állt hozzá. Jól akartunk szerepelni, ennyi lett belőle" – mondta ezt már KirályGábor.

„Mindenki alázatosan alárendelte magát a csapat érdekeinek. Senki sem egyénieskedett, igazi csapatként gondolkodtunk, és ezért jelentünk meg csapatként a pályán. Ez pedig nem csak a játékosokra vonatkozik, hanem a stábtagokra is" – tette hozzá.

„Az internetnek köszönhetően tudomást szereztünk róla, hogy mennyien szorítanak értünk itthonról, és a másik óriási élmény az volt, hogy Bordeaux-ban, Lyonban, Marseille-ben, Toulouse-ban több tízezer szurkoló volt. Ezek felejthetetlen élmények egy játékos számára, úgyhogy köszönjük mindenkinek, aki támogatott bennünket" – zárta Gera.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik