Eb 2016: Pintér a Ligakupa miatt nem utazik a sorsolásra

Vágólapra másolva!
2014.02.22. 07:15
null
<strong>Tippelje meg, mely csapatokkal kerül össze a magyar válogatott, és nyerjen jegyet az Eb-selejtezőkre! <br /><a href="https://www.facebook.com/nsonline/app_220957558093250" target="_blank">KATTINTSON A JÁTÉKHOZ!</a></strong><br />
Vasárnap a franciaországi Nizzában rendezik meg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság sorsolását. A magyar válogatott a második kalapból várja az ellenfeleket. Pintér Attila szövetségi kapitány szakmai érdekek miatt inkább itthon marad Ligakupa-meccseket nézni, nem utazik el a sorsolásra – tájékoztatott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.

2016-ban Franciaország ad otthont a kontinensviadalnak, ez lesz az első Eb, amelyen már 24 válogatott vesz részt. A vasárnapi, nizzai sorsolás előtt a magyar válogatottat a második kalapba osztották be, ami előrelépést jelent a legutóbbi világversenyek kalapbeosztásaihoz képest, miután az elmúlt időszakban rendre a harmadik kalapból vártuk az ellenfeleket.

Az UEFA új sorsolási rendszert vezet, ennek megfelelően a csoportok beosztását követően nincs szükség egyeztetésekre a válogatottak képviselői között, az európai szövetség egy számítógépes algoritmus felhasználásával, automatikusan állítja össze a menetrendet, és néhány órával a sorsolás után átadja a selejtező mérkőzések végleges, percpontos időbeosztását a szövetségeknek.

Pintér Attila szövetségi kapitány a fenti változás miatt döntött úgy, hogy a szakmai érdekeket tartja szem előtt, és a nizzai utazás helyett a hétvégi Ligakupa-fordulóban sorra kerülő Haladás-Ferencváros mérkőzésre látogat ki, ahol több kerettag játékára is kíváncsi. A nizzai sorsoláson Vági Márton főtitkár és Berzi Sándor alelnök vesz részt az MLSZ részéről – adta hírül az mlsz.hu.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik