Eb 2016: „Elnézést a magyaroktól, amiért Fellaini egy f.sz”

Vágólapra másolva!
2016.06.27. 13:44
null
A jelek szerint még a belgák sem kedvelik túlságosan Marouane Fellainit (Fotó: Action Images)
A Reddit internetes oldalon egy kíváncsi szurkoló feltette a nagy kérdést: ki mit gondol a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szerepléséről? Rengeteg válasz jött – akadt köztük mulatságos, volt elgondolkodtató, de ami a lényeg, legtöbben mégis elismerően írtak a mieink meneteléséről.

 

„Király (ember). Nagyon örülök neki. Őt képzelem el, amikor más, 40 éves emberrel beszélgetek.”

„Mostantól szürke mackónadrágot viselek majd.”

„Király Gábor úgy néz ki, mint aki napközben egy pékségben dolgozik, este taxisofőr, és évente négyszer jár nyaralni.”

„Az Európa-bajnokság előtt Albánia mellett az egyik legrosszabbnak vélték a magyarokat. Az albánok már a csoportkörből sem mentek tovább.”

„Meglepett Magyarország. Semmit sem vártam ettől a múltjából merítő nemzettől, ehelyett egy olyan együttest láttam a pályán, amelynek megvan a saját stílusa, identitása.”

„Sokkal jobbak voltak a magyarok, mint az előzetesen vártam volna tőlük. Portugália és Belgium ellen kicsit kinyíltak, nem védekeztek eléggé, ez lett a vesztük. A különbség, hogy a portugálok ellen kisegítették őket a megpattanó labdák. Összességében viszont sikeres tornát zártak.”

„Nagyszerű menetelés volt. Megmutatták, hogy ha nem is kelhetnek versenyre a legjobbakkal, szorosan mögöttük vannak. Több olyan futballistájuk is van, akinek nagyobb klubban kellene játszania. Megvannak az alapok egy sikeres építkezéshez.”

„Számomra a magyarok voltak az Európa-bajnokság legnagyobb meglepetései! A torna kezdete előtt őket vélték a leggyengébbnek, ám az én szívemet elnyerték, főleg »Mr. Mackónadrág« (Király Gábor).”

„Minden tiszteletem az övék: szórakoztató focit játszottak. Merész, támadásorientált felfogást erőltettek, aminek köszönhetően meg is nyerték a csoportjukat. Belgium ellen hiányzott valami. Számomra az Eb legpozitívabb csapata a magyar.”

„Itt az ideje, hogy Dzsudzsák Balázs erősebb bajnokságban játsszon, mint a holland, török vagy az orosz. Komolyan, nagyszerű játékos, és igazi vezér.”

„A magyar–belga nyolcaddöntő megmutatta, hogy a továbbiakban sem árt óvatosnak lenni. Hazard-ék kontrái hatékonyak, sőt, igazából halálosak voltak! Manapság azok a csapatok sikeresek, amelyek képesek kihasználni az ellenfél védelmének megingásait, a szervezetlenséget, illetve megtalálják a réseket. Ezek a hibák végképp megbosszulják magukat, ha egy olyan kitűnő együttessel játszol, mint Belgium. Egyébként nagyon élveztem a játékukat, szívesen néztem őket, ám egy belga válogatott ellen senki sem gondolkozhat úgy, hogy ilyen nyitottan megy ki a pályára.”

„Az a pizsamás csóka és Gera Zoltán k…va jó volt! Már az Eb előtt is így gondoltam.”

„Elnézést kérek a magyaroktól, amiért Fellaini egy f.sz” – egy belga szurkoló.

„Bárcsak továbbmentek volna! Jó teljesítményt nyújtottak, büszkék lehetnek magukra. Remélem, hogy ezentúl rendszeresen viszontláthatom őket a különböző nagy tornákon.”

„Őszintén? Kevesebbet vártam tőlük, ám kicsit szerencsések voltak. De azért gratulálok nekik.”

„Az Eb előtt nem néztem ki belőlük sokat, igazából a csoport utolsó, negyedik helyére vártam őket. Tényleg meglepett, meddig jutottak, büszkék lehetnek az eredményre. Igazából még mindig nem tudom, hogyan jutottak el idáig.”

„Imádtam az első, Ausztria elleni meccsüket, és a magyar–portugált is öröm volt nézni. A belgák elleni találkozójukat látva kicsit letört voltam, mintha nem is önmaguk lettek volna, de megnyerték a csoportjukat, és ez parádés eredmény.”

„Simán túlszárnyalták az elvárásaimat – úgy számoltam, talán szereznek egy pontot, és az F-csoport utolsó helyén végeznek.”

„A csoportkörben kiválóan teljesítettek, ám a kieséses szakaszban kiderült, nincsenek egy szinten a »nagy fiúkkal«. Összességében jók voltak, büszke vagyok rájuk.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik