Eb 2016: benzinkút kifosztásával vádolják a szurkolókat, állnak a magyar buszok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 14:15
null
Egyelőre kérdés, mikor indulhatnak tovább a szurkolók (Fotó: ultrashungary.com)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a vasárnap este indult szurkolói konvoj négy buszából hármat megállítottak a hatóságok Milánónál, a drukkereket egy benzinkút kifosztásával gyanúsítják. A szurkolók ellenőrzése jelenleg is tart. Később az utazás főszervezője honlapunknak elmondta: szó sincs benzinkút kifosztásáról.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Milánó közelében a magyar szurkolói konvoj négy buszából hármat megállítottak a hatóságok. Jelenleg rohamrendőrök vizsgálják át a buszokat és ellenőrzik a magyar drukkereket, előállítás még nem történt.

Az NSO-nak az utazás egyik résztvevője, Poszpischek Tamás nyilatkozott a történtekről, aki maga is a helyszínen tartózkodik.

„A négy buszunkból egy továbbhajtott, hármat viszont megállítottak a rendőrök, már rohamrendőrök is érkeztek a helyszínre. Nagyjából százötven-kétszáz drukkerről lehet szó. Azzal vádolnak minket a rendőrök, hogy kifosztottunk egy benzinkutat Velencénél. Most tart az ellenőrzés, nem tudjuk, mikor indulhatunk tovább. Mindenkitől elveszik az alkoholokat” – fogalmazott az utazásszervező.

A bordeaux-i szurkolói zónában mától működő mobil konzuli egység felvette a kapcsolatot a párizsi főkonzulátussal, hogy értesítse az illetékes olaszországi magyar konzult, hogy tájékozódjon a helyzetről. Egyelőre kérdés, hogy mikor indulhat tovább a feltartóztatott társaság.

FŐSZERVEZŐ: SZÓ SINCS RABLÁSRÓL!

Molnár-Tóth Marianna főszervező arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy a Milánó közelében megállított magyar buszokat nem benzinkútrablás vádja miatt állították meg a rendőrök.

Molnár-Tóth elmondta, hogy a szurkolói buszokon pirotechnikai eszközöket kerestek és koboztak el a magyar szurkolóktól. Valamint az alkoholtilalom miatt az összes szeszesitalt is elvették.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy egy Velence közeli benzinkút kifosztásával is vádolják a magyar szurkolókat. Molnár-Tóth szerint ez nem igaz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik