Eb 2016: 85 000 eurós büntetést róttak ki az MLSZ-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.21. 16:22
null
Az első két csoportmeccs után súlyos bírságot szabott ki az UEFA az MLSZ-re (Fotó: Korponai Tamás)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján tudatta, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség az Ausztria és Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen tapasztalt rendbontások miatt 85 ezer eurós (26.7 millió forintos) büntetést szabott ki az MLSZ-re.

 

„A nemzetközi szövetség az Ausztria elleni bordeaux-i mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 eurós, míg az Izland elleni marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és nézőtéri rendbontásért 65 000 eurós pénzbüntetés befizetésére kötelezi a magyar szövetséget.

A fentiek miatt nagyon fontos, hogy az utolsó csoportmeccsünkön minden magyar szurkoló csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül buzdítsa a csapatot, hiszen egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot. Ki kell emelni, hogy minden egyes olyan megmozdulás, amely okot adhat a nemzetközi szövetségnek a vizsgálódásra, közvetlenül a magyar csapatnak árt. A magyar válogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs is sportszerű biztatásra kérte a szurkolókat” – írja a valogatott.mlsz.hu.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke hivatalos nyilatkozatban reagált az UEFA döntésére. A nyilatkozatot tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé.

„A magyar szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a válogatott mindkét eddigi mérkőzésén. Míg más csapatok esetében sajnos előfordult, hogy egymást ütlegelték a Franciaországba érkezett huligánok, Bordeaux és Marseille utcáin az osztrák és az izlandi drukkerekkel együtt készültek a mérkőzésre a magyarok, mindenfajta atrocitás vagy erőszak nélkül.

Nem kétséges, a magyar foci sok problémával küzd, de azt nem lehet eltagadni, hogy az elmúlt években odahaza az erőszakot komoly erőfeszítések árán száműztük a pályák környékéről. Természetesen számomra sem elfogadható a szurkolói rendbontás, a verekedés, bedobálás, vagy a náci szimbólumok használata, ha ilyesmi történik, jogos a nemzetközi szövetség büntetése. De azt felháborítónak tartom, hogy a nemzetközi sajtó egy része egy olyan – amúgy Spanyolországban élő – magyar ember fotójával ijesztgesse a világot, akinek a hírek szerint mindössze annyi a bűne, hogy izmos és rendszeresen testépítő bajnokságokat nyer. Nyomatékosan mondom: minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel.”

Az Európa-bajnokságon szereplő 24 válogatott harmada (Horvátország, Magyarország, Anglia, Oroszország, Románia, Albánia, Portugália, Belgium) ellen indult már fegyelmi eljárás szurkolói rendbontások miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik