S. T. J. 2019.11.18 23:32 Frissítve: 2019.11.18 23:32

Dzsudzsákék nem maradnak magukra; hangol a vb-re a női kéziválogatott

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Munkatársaink már hétfőn megérkeztek Walesbe, ahol kedd este az utolsó Eb-selejtezős meccsét vívja a magyar labdarúgó-válogatott. Képekkel, videókkal és persze riportokkal is tudósítanak a nagy csata előkészületeiről. Kiderül többek között, miként fogadta az angol büfés a Cardiffba tartó vonaton a magyar szurkolókat, megtudhatják, milyen eredményt tart teljességgel elképzelhetetlennek Marco Rossi szövetségi kapitány, s bemutatjuk a mérkőzés román játékvezetőjét is, aki egy Nemzetek Ligája-összecsapás szünetében értesült édesanyja haláláról, mégis profin levezette a találkozót.

A Puskás Arénát felavató Magyarország–Uruguay mérkőzés kezdőrúgója, a 93 éves Nyikita Szimonyan Budapesten a Nemzeti Sportnak részletesen elmesélte pályafutása legkülönösebb mozzanatát: meghiúsult átigazolását a VVSZ Moszkvához, a szovjet légierő csapatához. Kisebbségiként talán még nagyobb bátorság kellett ahhoz, hogy 1951-ben nemet mondjon Vaszilij Sztálinnak, a 23 millió ember haláláért felelős Joszif Visszarionovics Sztálin fiának, a VVSZ Moszkva elnökének. Hogy miként zajlott a kritikus megbeszélés a korszak ünnepelt futballistája és a rettegett „kis” Sztálin között, kiderül írásunkból.

A 17 pontot szerző Zele Dorinával értékeltük a női kosárlabda-válogatott szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjét, amelyet a magyar együttes 73–59-re nyert meg. A DVTK 27 esztendős játékosa az előzetes megbeszélések alapján elsősorban a védekezésben kapott volna feladatokat. Ahhoz, hogy a támadásban is ilyen eredményes tudott lenni, szerinte a többiek segítsége is kellett. A szlovákokról elmondta, tudták, hogy nagyon gyors és jól egy-egyező mezőnyjátékosaik vannak, elsősorban őket akarták megállítani.

A 28 éves Csere Gáspár hosszútávfutó, maratonista szerepelt a riói játékokon. Szeretne ott lenni Tokióban is, de ahogy Csupasport mellékletünkben elmondta, e tekintetben lemaradásban van. Az év elején kifejezetten frusztrált volt, ha eszébe jutott az olimpia, ám aztán az ősztől a külső elvárások helyett sokkal inkább belső késztetés számára a szereplés, hiszen így elsősorban önmagával kell majd elszámolnia, ha nem sikerül kvalifikálnia. Azt mondta, mindent megtesz, hogy ismét indulhasson a játékokon.

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?