S. T. J. 2019.11.18 23:32 Frissítve: 2019.11.18 23:32

Dzsudzsákék nem maradnak magukra; hangol a vb-re a női kéziválogatott

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

 

Munkatársaink már hétfőn megérkeztek Walesbe, ahol kedd este az utolsó Eb-selejtezős meccsét vívja a magyar labdarúgó-válogatott. Képekkel, videókkal és persze riportokkal is tudósítanak a nagy csata előkészületeiről. Kiderül többek között, miként fogadta az angol büfés a Cardiffba tartó vonaton a magyar szurkolókat, megtudhatják, milyen eredményt tart teljességgel elképzelhetetlennek Marco Rossi szövetségi kapitány, s bemutatjuk a mérkőzés román játékvezetőjét is, aki egy Nemzetek Ligája-összecsapás szünetében értesült édesanyja haláláról, mégis profin levezette a találkozót.

A Puskás Arénát felavató Magyarország–Uruguay mérkőzés kezdőrúgója, a 93 éves Nyikita Szimonyan Budapesten a Nemzeti Sportnak részletesen elmesélte pályafutása legkülönösebb mozzanatát: meghiúsult átigazolását a VVSZ Moszkvához, a szovjet légierő csapatához. Kisebbségiként talán még nagyobb bátorság kellett ahhoz, hogy 1951-ben nemet mondjon Vaszilij Sztálinnak, a 23 millió ember haláláért felelős Joszif Visszarionovics Sztálin fiának, a VVSZ Moszkva elnökének. Hogy miként zajlott a kritikus megbeszélés a korszak ünnepelt futballistája és a rettegett „kis” Sztálin között, kiderül írásunkból.

A 17 pontot szerző Zele Dorinával értékeltük a női kosárlabda-válogatott szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjét, amelyet a magyar együttes 73–59-re nyert meg. A DVTK 27 esztendős játékosa az előzetes megbeszélések alapján elsősorban a védekezésben kapott volna feladatokat. Ahhoz, hogy a támadásban is ilyen eredményes tudott lenni, szerinte a többiek segítsége is kellett. A szlovákokról elmondta, tudták, hogy nagyon gyors és jól egy-egyező mezőnyjátékosaik vannak, elsősorban őket akarták megállítani.

A 28 éves Csere Gáspár hosszútávfutó, maratonista szerepelt a riói játékokon. Szeretne ott lenni Tokióban is, de ahogy Csupasport mellékletünkben elmondta, e tekintetben lemaradásban van. Az év elején kifejezetten frusztrált volt, ha eszébe jutott az olimpia, ám aztán az ősztől a külső elvárások helyett sokkal inkább belső késztetés számára a szereplés, hiszen így elsősorban önmagával kell majd elszámolnia, ha nem sikerül kvalifikálnia. Azt mondta, mindent megtesz, hogy ismét indulhasson a játékokon.

2020.03.30 15:30:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Mi lett volna, ha kikapunk?! Történelmi visszatekintés a nyolcvan évvel ezelőtti mérkőzésre.

2020.03.30 18:04:18

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az olasz tréner eddig tíz újoncot avatott, megnéztük, kik lehetnek a következők – előnyben a légiósok.

2020.03.30 21:43:44

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Szalai Ádám 89. percben szerzett fejes gólja döntötte el a találkozót.

2020.03.27 21:23:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Gyors reagálásuk az élet minden területén adakozásra ösztönöz.