Dzsudzsák: Mindegy, hogy 1–0 vagy 5–0, le kell győzni Feröert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.30. 09:13
null
Dzsudzsák Balázs alig bírja kivárni a Feröer elleni Eb-selejtezőt (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Dzsudzsák Balázs szerint méltatlan a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság és a válogatottak számára, hogy rövid felkészülés után 72 órán belül két mérkőzést is le kell játszaniuk a nemzeti csapatoknak az Eb-selejtezők csoportkörének utolsó szakaszában. Ettől függetlenül a csapatkapitány amondó: minden körülmény közepette kötelező a győzelem Feröer ellen jövő csütörtökön az Üllői úton, és nyerni kell vasárnap Görögországban is.
– Amíg azt a teljesítményt nyújtom, amelyet elvárnak tőlem, nincs gond – talán kijelenthetem, hogy amiért szerződtetett a Bursaspor, azt hoztam eddig. Nem csoda, hogy újra élvezem a futballt. Már csak az kellene, hogy feljebb kapaszkodjunk a tabellán, mert a tizenharmadik helyezésünkre nem lehetünk büszkék. Vasárnap megyünk az ötödik helyen álló Rizesporhoz, ott újabb győzelemmel bizonyíthatjuk, hogy az élmezőnyben lenne a helyünk. A siker már csak azért is fontos volna, mert így jókedvűen utazhatnék haza a válogatotthoz – mondta Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

VICC A ZÁRT KAPUS BÜNTETÉS
„A vicc kategóriájába tartozik, hogy az UEFA zárt kapus büntetéssel sújtott minket. Sosem felejtem el, hogy a bukaresti mérkőzésen hogyan viselkedtek a hazai szurkolók, kifütyülték a himnuszunkat, dobáltak és gyaláztak minket, még egymással is verekedtek – mint utóbb kiderült, különösebb következmény nélkül. Dühítő, egyben elkeserítő, hogy Feröer ellen nem játszhatunk nézők előtt, de a magunk módján válaszolhatunk az UEFA döntésére: győzelemmel!" – mondta Dzsudzsák.

– Az nem aggasztja, hogy a felkészülésnek hétfőn vágnak neki, és csütörtökön már Feröerrel kell játszani?
– De, aggaszt. Nem is azért, mert Feröer az ellenfél, hanem mert olyan érzésem van, mintha a klubérdek előbbre való lenne, mint a válogatotté. Semmi logikát nem látok abban, hogy ilyen gyorsan lezavarják ezeket a mérkőzéseket. A februári és az augusztusi felkészülési találkozókat már eltörölte az illetékes szövetség, most meg az a módi, hogy hetvenkét órán belül kénytelen vagy lenyomni két tétmeccset. Még jó, hogy nem egymás után kell lejátszani a kettőt… Nem tisztem beleszólni a döntéshozók dolgába, de jobban is becsülhetnék a válogatottakat.

– A magyar válogatott elismeréséért önök tehetnek a legtöbbet…
– Ez így van. Alig várom már a Feröer elleni selejtezőt! A belfasti mérkőzés ugyan nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de még mindig töretlenül hiszek a továbbjutásban. Ami a következő találkozót illeti, ez lesz az az összecsapás, amelyet kötelező megnyernünk. A döntetlen nem elég, ezt a meccset, ha törik, ha szakad, hoznunk kell! Hogy egy nullával vagy esetleg öt nullával, édes mindegy. Meg kell nyernünk, és kész. Mint ahogy Görögországban is győznünk kell. Szerencsés esetben a hat pont elég lehet arra, hogy novemberben már ne kelljen pályára lépnünk. Ha viszont az az ára a kijutásunknak, hogy pótselejtezőt kell vívunk, ám legyen. Csak legyünk ott az Eb-n!

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, MILYEN SPECIÁLIS ÜNNEPLÉS VOLT BURSÁBAN A HÉT VÉGI BAJNOKI SIKERT KÖVETŐEN, OLVASSA EL A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ INTERJÚT – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

EB 2016, SELEJTEZŐ
AZ F-CSOPORT HÁTRALÉVŐ MENETRENDJE

Október 8.:
Magyarország–Feröer, 20.45
(Tv: M4)
Észak-Írország–Görögország 20.45
Románia–Finnország 20.45 (Tv: C8)

Október 11.:
Görögország–Magyarország, 18.00
(Tv: M4)
Finnország–Észak-Írország 18.00
Feröer–Románia 18.00 (Tv: Sport2)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 8 5 2 1 12–6 +6 17
2. Románia 8 4 4 7–1 +6 16
3. MAGYARORSZÁG 8 3 4 1 6–4 +2 13
4. Finnország 8 3 1 4 7–8 –1 10
5. Feröer 8 2 6 5–12 –7 6
6. Görögország 8 3 5 2–8 –6 3

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik