Dzsudzsák különleges narancsszínű cipőben találna be a hollandoknak

Vágólapra másolva!
2011.03.24. 15:24
null
Dzsudzsák és az új cipő (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken a hollandok ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt, amely előtt Telkiben tartottak sajtótájékoztatót Egervári Sándor és Dzsudzsák Balázs részvételével. A PSV légiósa különleges narancsszínű cipőben találna be az oranjénak, és túlzottan elbizakodottnak tartja az ellenfelet. A szövetségi kapitány elmondta, az ellenfélnek minden oka megvan rá, hogy magabiztos legyen, de a mieink hisznek benne, hogy meglepetést szerezhetnek. 

„Több éve holland közegben élek, így van rálátásom a dolgokra, szerintem úgy jönnek ide a hollandok, hogy ne sérüljenek le, és lebecsülnek majd minket az első mérkőzésen, főleg a múltkori vereség után. Nálunk mindenki bizonyítani akar, ha valamikor, most meg tudjuk mutatni ellenük. Felszabadult, tehermentes játékot kell játszanunk, és ott kell pontot szereznünk, ahol tudunk, most éppen a holnapi meccsen” – mondta Dzsudzsák, aki a válogatott sportszergyártója jóvoltából narancsszínű cipőben szerepel majd a találkozón, amelybe az „L”, barátnője keresztnevének kezdőbetűje is bele van hímezve.

SZAVAZÁS

Pénteken Magyarország–Hollandia Eb-selejtező a Puskás-stadionban. Mire számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A PSV légiós azt is hozzátette, nem hinné, hogy kiemelt figyelmet kapna majd az ellenféltől a holnapi meccsen, és egyszerre többen is őriznék majd a holland csapatból.

„Nem hinném, hogy a válogatott csak rólam szól, a korábbi meccseken is bizonyítottuk, hogy csapatként vagyunk jók. Nem gondolom, hogy kiemelt figyelmet kapok majd a hollandok részéről, de ha így lesz, legalább több lehetősége lesz a társaimnak” – nyilatkozta a középpályás, aki azt is hozzátette, hogy a kisebb sérülése ellenére ott volt a társai közt, amikor a gyakorlatokat végezték, ilyen szempontból nem lesz hátrányban a többiekkel szemben.

A szövetségi kapitánya kicsit másképp látta a hollandokat, és elmondta, az ellenfélnek minden oka megvan rá, hogy magabiztos legyen, de a mieink hisznek benne, hogy meglepetést szerezhetnek. Egervári fejében már 99 százalékban összeállt a taktika és a felállás, egyedül az okoz kisebb kérdőjelet, hogy Dzsudzsák ma végezhet először teljes értékű munkát.

A hollandoknak minden okuk megvan rá, hogy magabiztosak legyenek, mi nem gondoljuk, hogy tartalékosak lennének, ugyanis az őszi alapcsapatból egyedül Huntelaar és Van Bommel fog hiányozni, de a helyetteseik is klasszisok. Ugyanakkor hisszük, hogy meglepetést szerezhetünk” – nyilatkozta Egervári, akinek fejében már 99 százalékban összeállt az alkalmazandó taktika.

„Mindenki tisztában van az ellenfél az ellenfél erejével, a hollandok támadójátéka az egyik legjobb a világon. Ugyanakkor mi nem változtatunk az eddigi meccseken mutatott stílusunkon, fel vagyunk készülve rá, hogy örömet szerezzünk az országnak” – tette hozzá a kapitány, aki a klubcsapatában kevesebbet játszókat is a védelmébe vette, mondván mentálisan az összes játékos rendben van, erőnlétileg is csak a találkozó hajrájában lehetnek gondok, de fel vannak készülve erre is.

Az eseményen elhangzott az is, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség folytatja azt a hagyományt, hogy ünnepélyes keretek között búcsúztatnak el egy korábbi válogatott játékost, pénteken Dárdai Pálra kerül sor. A nemzeti csapat sportszergyártója, az Adidas jelen levő képviselője, Császári Attila bejelentette, hogy a Puskás Ferenc Stadion lezárt felső karéján egy 326 négyzetméteres óriásmezt feszítenek ki a meccs alatt.

DZSUDZSÁK: TELE VAGYUNK MOTIVÁCIÓVAL

 

A hollandok már a Lánchídnál vannak (Fotó: Pozsonyi Zita)
A hollandok már a Lánchídnál vannak (Fotó: Pozsonyi Zita)
MEGÉRKEZTEK A HOLLANDOK – 13 VILÁGBAJNOKI EZÜSTÉRMESSEL

Csütörtökön kora délután megérkezett Budapestre a világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó-válogatott, amely pénteken 20.30 órától a Puskás Ferenc Stadionban játszik a magyar csapattal Európa-bajnoki selejtezőt.

 

Bert van Marwijk szövetségi kapitány és együttese 13.03 órakor landolt Ferihegyen, amelynek 2A terminálján mintegy 30 – magyar és holland – szurkoló fogadta a Wesley Sneijder, Robin van Persie és Rafael van der Vaart fémjelezte oranjét.

 

A játékosok „futtában” kiosztottak néhány autogramot, Van Persie pedig a pénteki összecsapással kapcsolatban az MTI érdeklődésére magabiztosan annyit mondott: „nyerünk”. Ezek után a futballisták buszra szálltak, amely a szállásukra vitte őket.

 

A vendégegyüttes csütörtök este 19 órától tart edzést a Puskás Ferenc Stadionban, ahol Bert van Marwijk ezt követően találkozik a sajtó képviselőivel, amiről szintén részletesen olvashatnak az NSO-n.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik