Dzsudzsák: Ismét a klasszis játékosok között emlegetnek

Vágólapra másolva!
2012.10.10. 08:35
null
A bátran kapura törő Dzsudzsákra szükség lesz Tallinnban (Fotó: Szabó Miklós)
Megszerette Moszkvát, végre jól érzi magát a bőrében, újra a klasszis játékosok között emlegetik Oroszországban. Az ideálisnak tetsző helyzetkép azonban akkor lenne igazán tökéletes, ha a következő két meccsen hat pontot szerezne a válogatottal. Pénteken Észtország, rá négy napra Törökország az ellenfél. Dzsudzsák Balázs elszántságán aligha múlik…

– Megszerette már végre Moszkvát?
– Egyre jobban belakom. A dugó továbbra is hatalmas, a kilométereken át hömpölygő kocsisorokhoz még mindig nehezen alkalmazkodom, utálatos, hogy az edzésre egy óra húsz perc alatt érek oda, de Moszkva ettől még szerethető város. A centrum, ahol lakom, például kifejezetten tiszta és szép. Ráadásul nyüzsgő is, épp ahogy én szeretem.

– Van ideje élvezni?
– Mostanában egyre kevesebb. Mióta Dan Petrescu vette át a csapat irányítását, többet vagyunk kint az edzőközpontban. Nemcsak az edzésmódszerek, az életritmusunk is változott, sokszor vacsorára is kint maradunk a bázison. Mire hazaérek, már semmihez sincs kedvem, csak az ágyhoz.

– A meccseken ellenben egyre jobban pörög. Jobb formában van, mint amikor legutóbb itthon volt a válogatottnál?
– A formámmal szerintem akkor sem volt gond, egy-két jó meccs után jöttem haza, most pedig van már három gólom és három gólpasszom. Jól érzem magam a bőrömben, kifejezetten jól megy a játék, hosszú idő után végre elmondhatom, ismét a klasszis játékosok között emlegetnek Oroszországban, a sajtó is sokat foglalkozik velem.

– Kétnaponta zaklatják?
– Szerencsére azért nem. Megmondom őszintén, ezt nem is bánom. Odakint kevésbé beszélik az angol nyelvet, kényes, félrefordított szituációkba pedig nemigen szeretnék belebonyolódni. Úgy vagyok vele, teszem a dolgomat, ha nagyon kell, rendelkezésre állok, de ennyi. Hozzáteszem, a hétvégén az Anzsi elleni meccsfüzetben például velem volt a „nagyinterjú”.

– Megismerték még a régi társai?
– Hogyne. Ha nem is húztam le ott éveket, Roberto Carlos a meccs előtt átölelt, Samuel Eto’o a lefújást követően megveregette a vállamat, barátommal, Mbark Buszufával pedig azóta is tartom a kapcsolatot. A vereség sajnos a legrosszabbkor jött, korábban folyamatosan víz alatt voltunk a Dinamóval, hol feljöttünk egy kis levegőért, hol visszanyomtak bennünket, és most, amikor úgy tűnt, minden szép és jó, kikaptunk az Anzsitól. De legalább már nem mi zárjuk a tabellát.

– Pimaszul mondhatnám, legalább edzésben van: a helyzet most a válogatottnál annyiban hasonló, hogy itt is az életben maradásért kell játszani.
– Ezzel tisztában vagyok. A hollandok ellen sajnos annyi hibát követtünk el, mint amennyit előtte két év alatt összesen sem.

– Lezárták a hollandok elleni aktát?
– Végérvényesen. Pocsékul játszottunk, azt viszont továbbra sem értem, miért szedték ennyire ízekre a válogatottat. Mintha legalábbis Antigua és Barbudától kaptunk volna ki. A világ egyik legjobbja gázolt át rajtunk, s bármilyen rosszulesik is kimondani, be kell látnunk, a hollandok jobbak, mint mi. Mégis szétcincált bennünket a közvélemény.

DZSUDZSÁK BALÁZS VÉLEMÉNYÉT AZ ÉSZTEK ÉS A TÖRÖKÖK ELLENI MÉRKŐZÉSRŐL, VALAMINT A TELJES INTERJÚT A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Roda), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Takács Ákos (Győri ETO), Varga József (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK) Gera Zoltán (WBA), Gyurcsó Ádám (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Szakály Péter (DVSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián (Roda), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)
A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 2 2 6–0 +6 6
2. Hollandia 2 2 6–1 +5 6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 6–4 +2 3
4. Törökország 2 1 1 3–2 +1 3
5. Észtország 2 2 0–5 –5 0
6. Andorra 2 2 0–9 –9 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik