Dunaújváros: „Nagy Gergely válogatott kapus lesz”

Vágólapra másolva!
2015.05.08. 11:03
Tőkés László, az NB I-ben szereplő Győri ETO labdarúgócsapatának kapusedzője azzal büszkélkedhet, hogy három általa nevelt kapus is élvonalbeli csapatban szerepel. Molnár Péter a Paksban, Gyürü László a Haladásban, Nagy Gergely pedig a Dunaújvárosban lépett már pályára ebben a szezonban. A kapusedző büszke minden tanítványára, Nagy Gergelyt meg egyenesen egy topcsapat kapujában látja.

„Gyürü Laci hátránnyal indult a többiekhez képest, a korosztályában szinte nem is védett Győrben, így amikor készen állt, kölcsönbe került egy szlovák csapathoz, hogy mérkőzéseken is fejlődjön. Megállta a helyét, ám látszott, hogy nálunk még többen vannak előtte, így amikor tudtuk, hogy a Haladás kapust keres, beszéltem a kapusedzőjükkel. Kivitték Grazba egy felkészülési mérkőzésre, ahol meggyőzte őket a tudásáról, ma pedig már túlesett az NB I-es premieren is" – mondta Tőkés az eto.hu-nak.Tőkés az eto.hu-nak.

A szakember Nagy Gergelyről, a Dunaújváros kapujában hétről hétre lehetőséget kapó játékosról elmondta, hogy topcsapatban fog védeni.

„Gege fiatalon került hozzánk, rajta az első percben látszott, hogy sokra viheti. Korosztályos válogatott lett, folyamatosan védett, azt gondoltuk, hogy ő lehet majd az ETO első számú kapusa. Aztán amikor Szasa Sztevanovics visszavonult és Lubos Kamenár érkezett, akkor ő úgy ítélte meg, hogy a fejlődése szempontjából NB I-es csapatra van szüksége, és nem itt harcolta ki magának a lehetőséget, hanem Dunaújvárosba szerződött. Biztos vagyok abban, hogy el fog jönni az az idő, amikor topcsapatban fog védeni, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Az új generáció egyik legnagyobb reménysége, kitűnő adottságai vannak, el fog jönni az a pillanat, amikor a magyar válogatott kezdőcsapatában az ő nevével kezdődik majd az összeállítás."

Molnár Péter úgy tűnik végül Pakson találta meg a számításait. Második éve kezdődik rendszeresen vele a kezdőcsapat összeállítása.

„Cula, ahogy mi hívjuk, története a legérdekesebb hármuk közül. Rá azt mondták, hogy soha nem lesz NB I-es kapus, de én láttam benne valamit. Szasa (Sztevanovics – a szerk.) után vele foglalkoztam a legtöbbet, de sok idő kellett, mire kiharcolta a csapatba kerülést, mert a korosztályos csapatokban már nem tudott védeni. Aztán amikor az NB II-ben bizonyított és az első kerethez került, akkor már látszott, hogy lehet ebből NB I is. A kevés mérkőzés olykor meglátszott rajta, mert nem egy stabil átlagos hozott, hanem egy-egy extra teljesítmény mellett egy-egy baki is becsúszott, de úgy látom most, hogy sok bizalmat kap, ő is egyre érettebb teljesítményt nyújt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik