Debreceni: Nem ők nyerték meg, mi rontottuk el

Vágólapra másolva!
2009.10.14. 11:21
Címkék
SOMOGYI ZSOLT JELENTI KAIRÓBÓLDebreceni András szerint nem a ghánai labdarúgó-válogatott nyerte meg, hanem a magyar csapat veszítette el az Egyiptomban zajló U20-as világbajnokság elődöntőjét. Gulácsi Péter is értetlenül áll az első félidőben történtek előtt, míg az első gólnál hatalmasat hibázó Présinger Ádám elmondta: már a hazaadás pillanatában tudta, hogy hibát követett el.

 

Debreceni (jobbra) szerint a mieink rontották el az elődöntőt (Fotó: Reuters)
Debreceni (jobbra) szerint a mieink rontották el az elődöntőt (Fotó: Reuters)

„Fáradtak, tompák voltunk az első félidőben. A meccs előtt többször is megbeszéltük, hogy ezen a szinten már tilos nagyot hibázni a kapunk előtt, miként azt is, hogy a ghánaiak nagyon veszélyesek a szélről belőtt labdával. Erre rögtön az elején kaptunk két olyan gólt, amelyet bizony elkerülhettünk volna. A második félidőben úgy éreztem, átestünk a holtponton, és sokkal kevesebb alkalommal adtuk el a labdát, mint addig" – mondta a Ghána elleni mérkőzés után Debreceni András.

A Ghána elleni mérkőzés első félidejében valóban úgy tűnt, hogy „osztálykülönbség" van a két csapat között, s bár a magyar válogatott kétszer is hosszabbítás után jutott tovább a tornán, a Bp. Honvéd játékosa mégsem csak a fáradtságra fogta a kiesést.

„Kétszer százhúsz percet játszottunk, ez azért nyomot hagyott a csapaton, mégis azt gondolom, hogy nagy fegyvertény a világbajnokság legjobb négy csapata közé kerülni. Ugyanakkor azt is tudom, hogy ez egyáltalán nem vigasztal engem, mert bár Ghána jutott a döntőbe, ezt a meccset nem igazán ők nyerték meg, sokkal inkább mi rontottuk el."

Gulácsi Péter, a magyar csapat kapusa is értetlenül áll az első félidőben történtek előtt.

„Ha tudtam volna, mi volt a baj az első félidőben, már akkor szóltam volna a többieknek. Úgy éreztem, nem voltunk elég frissek, és egész egyszerűen semmi sem sikerült nekünk. Mégis talpra álltunk, és lett volna esélyünk kiharcolni a hosszabbítást, de a harmadik ghánai gólnál sajnos nagyon eltalálta a labdát az ellenfelünk játékosa" – értékelt a magyar kapus.

Mint ismert: Quansah 1–2-es állásnál bődületesen nagy gólt lőtt, a labda a keresztlécről csapódott a gólvonal mögé a 81. percben, amely után Balajti Ádám gólja csak a szépítésre volt elegendő.

„Nem is tudom, mit mondjak. Nagyon el vagyok keseredve. Úgy éreztem az első gól előtt, hogy Korcsmár Zsolttal szemben szabálytalankodtak, aztán láttam, hogy nem fúj a bíró, ezért haza akartam tolni a labdát, ám sajnos elcsípte a ghánai fiú, és gólt kaptunk belőle. Abban a pillanatban tudtam, hogy nagy hibát követtem el" – tett beismerő vallomást Présinger Ádám.

A magyar U20-as válogatottra még egy mérkőzés vár az egyiptomi világbajnokságon: pénteken Costa Rica ellen a bronzéremért szállhat harcba Egervári Sándor együttese. A találkozót természetesen szöveges formában honlapunk élőben közvetíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik