Csányi akkor is örök szurkoló marad, ha nem lesz elnök

Vágólapra másolva!
2010.06.09. 08:49
null
Csányi Sándornak határozott tervei vannak (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) június 14-i közgyűlése előtt az amatőr szövetségek képviselői a napokban még egyszer összedugják a fejüket, és megbeszélik, hogyan fogadják a sorsukat alapvetően befolyásoló azon alapszabály-módosító javaslatokat, amelyek elfogadásához köti kandidálását az MLSZ elnökének felkért Csányi Sándor. 

– Tud arról, hogy a megyék még egyeztetnek egymással?
– Igen, hallottam róla – felelte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója. – Nincs ezzel gond, természetes, hogy azok a szervezetek, amelyeknek összességében a legtöbb szavazatuk van a közgyűlésen, próbálnak közös nevezőre jutni. Az elmúlt hetekben kétszer is találkoztam a megyei elnökökkel és küldöttekkel, megismertük egymást és egymás elképzeléseit, ismerik a céljaimat. Az MLSZ jövő heti közgyűlése elé terjesztendő alapszabály-tervezet az alapot szolgáltatja ahhoz, hogy elnökként ezeket a céljaimat elérhessem.

– Hozhat ez a megbeszélés elutasítást is?
– Én ragaszkodom ahhoz az alapszabály-tervezethez, amelyet a küldöttek javaslatként kézhez kaptak. Csak ennek megfelelően tudom elképzelni a magyar labdarúgás hatékony működését, csak így látom biztosítottnak a kilábalást. Új, egyszerűbb és egységesebb működési és vezetési rendben képzelem el a hazai labdarúgás irányítását. Szerintem ez az érdeke minden egyesületnek, sportvezetőnek és játékosnak, ráadásul meggyőződésem, hogy így lesz vonzóbb a futball a befektetők és a támogatók számára is. 

– Mi történik, ha a csütörtöki egyeztetésen a résztvevők úgy döntenek, más utat választanak?
–  Megérteném őket, és tiszteletben tartanám az álláspontjukat. Természetes, hogy másnak is van véleménye, esetleg más struktúrát tart üdvözítőnek. Én kitartok a magam elképzelései mellett, mert egy országos szervezet működési rendjének egységesítését elengedhetetlennek tartom, ezt igazolják eddigi tapasztalataim, amelyeket vállalatok vezetőjeként szereztem. Én ezt a struktúrát tartom szükségesnek, de természetesen elfogadom, ha a közgyűlési küldöttek más szempontokat néznek. Nem leszek sértődött, magánemberként támogatom a magyar focit, örök szurkolója maradok.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik