N. ZS. 2020.03.23 07:58 Frissítve: 2020.03.25 02:32

Bolgár–magyar: egy bolgár oldal úgy számol, a magyar csapat nem állhat ki

A bolgár sajtó abban reménykedik, hogy a magyar válogatott nem állhat ki az Európa-bajnoki pótselejtezőre.    

Egy bolgár oldal úgy számol, hogy a magyar válogatott nem állhat ki a pótselejtezőn (Fotó: Szabó Miklós)

 

Ahogyan arról a Nemzeti Sportban az elmúlt napokban beszámoltunk, két bolgár sportújságíró, Metodi Sumanov és Teodor Boriszov szerint június 4-én rendezhetik meg az eredetileg március 26-ára kiírt Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőt.

Az információt más bolgár források is megerősítették, hozzátéve, hogy a továbbjutó öt nappal később léphet pályára a kontinensviadalra kijutásért az Izland–Románia párharc győztese ellen. Hogy melyik lesz ez az együttes? A gong.bg vasárnap megjelent cikke szerint szinte biztosra lehet venni, hogy Bulgária.

A weboldal szerkesztői nem a bolgár válogatott játéktudása, még csak nem is a futballisták formájának összehasonlítása alapján alkottak véleményt, hanem a politikát hívták segítségül. Számításuk szerint, ha a magyar parlament határozatlan időre meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, a szigorú intézkedések következtében a teljes sportélet hosszú hónapokra leáll az országban, és ennek megfelelően a válogatott sem utazhat el a pótselejtezőre.

Márpedig ha Marco Rossi szövetségi kapitány együttese nem vállalná a mérkőzés lejátszását, automatikusan Bulgária jut a következő körbe. Mielőtt temetni kezdenénk nemzeti együttesünk részvételét a 2021 nyarára halasztott kontinensviadalon, fontos megjegyezni, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a döntés bejelentése óta semmit sem tett közzé hivatalosan a pótselejtezővel kapcsolatban. Nemhogy a mérkőzések dátuma nincs meg, információnk szerint egyelőre a tárgyalások sem kezdődtek el erről.

Az UEFA a járvánnyal kapcsolatban tartott konferenciáin egyelőre csak irányelveket fogalmazott meg, konkrétumok az európai kupasorozatok folytatásáról és az Európa-bajnokság pótselejtezőjének sorsáról nem kerültek napirendre – minden erről szóló hír spekuláció.     

2020.09.22 08:19:00

Magyar válogatott KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, PUSZTAI VIOLA (videó), FÖLDI IMRE (fotó)

A Puskás Aréna kulisszái mögé tekinthettünk: fűnyírás, talajmérés, a lelátók alatt megbújó géppark. Így készül a modern futballpálya.

2020.09.09 14:55:20

Magyar válogatott PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ

Zöld öltöny és szolgálati lakás. Legfőbb ideje, hogy a sportág szereplői felvállalják a szolidaritást a régi idők nagy labdarúgóival.

2020.09.09 23:17:42

Magyar válogatott SZ. M.

2020.09.09 20:57:25

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Niko logikus döntést hozott.

2020.09.09 20:54:16

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szerző pengevillanású mondata: »A csend a hősök pihenője.« Értette-e vajon a kötetet végigsilabizáló, -jegyzetelő Sebes Gusztáv ezt a mondatot?