N. ZS. 2020.03.23 07:58 Frissítve: 2020.03.25 02:32

Bolgár–magyar: egy bolgár oldal úgy számol, a magyar csapat nem állhat ki

A bolgár sajtó abban reménykedik, hogy a magyar válogatott nem állhat ki az Európa-bajnoki pótselejtezőre.    

Egy bolgár oldal úgy számol, hogy a magyar válogatott nem állhat ki a pótselejtezőn (Fotó: Szabó Miklós)

 

Ahogyan arról a Nemzeti Sportban az elmúlt napokban beszámoltunk, két bolgár sportújságíró, Metodi Sumanov és Teodor Boriszov szerint június 4-én rendezhetik meg az eredetileg március 26-ára kiírt Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőt.

Az információt más bolgár források is megerősítették, hozzátéve, hogy a továbbjutó öt nappal később léphet pályára a kontinensviadalra kijutásért az Izland–Románia párharc győztese ellen. Hogy melyik lesz ez az együttes? A gong.bg vasárnap megjelent cikke szerint szinte biztosra lehet venni, hogy Bulgária.

A weboldal szerkesztői nem a bolgár válogatott játéktudása, még csak nem is a futballisták formájának összehasonlítása alapján alkottak véleményt, hanem a politikát hívták segítségül. Számításuk szerint, ha a magyar parlament határozatlan időre meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, a szigorú intézkedések következtében a teljes sportélet hosszú hónapokra leáll az országban, és ennek megfelelően a válogatott sem utazhat el a pótselejtezőre.

Márpedig ha Marco Rossi szövetségi kapitány együttese nem vállalná a mérkőzés lejátszását, automatikusan Bulgária jut a következő körbe. Mielőtt temetni kezdenénk nemzeti együttesünk részvételét a 2021 nyarára halasztott kontinensviadalon, fontos megjegyezni, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a döntés bejelentése óta semmit sem tett közzé hivatalosan a pótselejtezővel kapcsolatban. Nemhogy a mérkőzések dátuma nincs meg, információnk szerint egyelőre a tárgyalások sem kezdődtek el erről.

Az UEFA a járvánnyal kapcsolatban tartott konferenciáin egyelőre csak irányelveket fogalmazott meg, konkrétumok az európai kupasorozatok folytatásáról és az Európa-bajnokság pótselejtezőjének sorsáról nem kerültek napirendre – minden erről szóló hír spekuláció.     

2020.03.30 15:30:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Mi lett volna, ha kikapunk?! Történelmi visszatekintés a nyolcvan évvel ezelőtti mérkőzésre.

2020.03.30 18:04:18

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Az olasz tréner eddig tíz újoncot avatott, megnéztük, kik lehetnek a következők – előnyben a légiósok.

2020.03.30 21:43:44

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Szalai Ádám 89. percben szerzett fejes gólja döntötte el a találkozót.

2020.03.27 21:23:29

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Gyors reagálásuk az élet minden területén adakozásra ösztönöz.