nemzetisport.hu 2018.05.05 19:50 Frissítve: 2018.05.05 20:25

Belgium: Leekens cáfol, nem kíván politikai szerepet vállalni

Belga forrásra hivatkozva korábban beszámoltunk róla, hogy Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szeretne szerepet vállalni a politikai életben, így elindul lakóhelye, a nyugat-flandriai Oostkamp önkormányzati választásán. A belga szakember az MLSZ hivatalos honlapján cáfolta az információt, valamint beszélt a válogatottól visszavonuló Nikolics Nemanjáról is.

 

„Semmilyen politikai szerepet nem kívántam vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállalok Oostkampban. Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni. Már csak azért sem kívánok semmilyen szerepet vállalni, mert Budapesten élek, és továbbra is minden energiámmal a magyar válogatottnál rám váró feladatokra akarok koncentrálni. Jelenleg ez a legfontosabb számomra” – szögezte le Leekens.

„Nikolics telefonon hívott fel és elmondta, hogy a jövőben nem kíván szerepelni a nemzeti együttesben, mert a Chicago Fire-ben rá váró feladatokra kívánja minden energiáját fordítani, illetve a családjával, gyermekeivel is több időt szeretne tölteni – folytatta Leekens. – Ahogy korábban is, így most is őszintén, nyíltan elmondta az álláspontját és azt, hogy miért döntött így. Ezt én megértettem és elfogadtam. Nikóban egy nagyon őszinte, profi labdarúgót ismertem meg, aki fontos tagja volt a válogatott közösségének. Nem is kétséges, hogy hiányozni fog, ugyanakkor megértem a döntését, hiszen nagyon nehéz egy távoli országból úgy csatlakozni hazád válogatottjához, hogy olyan bajnokságban játszol, amely nem az európai ritmus szerint zajlik, ott pedig ráadásul nagyon fontos szerep hárul rád a klubodban. Emellett az is teljesen érthető, hogy a gyermekeivel, a családjával több időt szeretne tölteni, hogy családfői feladatainak is olyan magas szinten tudjon megfelelni, ahogy azt ő szeretné.”

A szövetségi kapitány ugyanakkor nagyon örül neki, hogy Nikolics továbbra is szívén viseli a magyar labdarúgás sorsát, és kapcsolatban szeretne maradni a válogatottal, az edzőkkel és a vezetőkkel.

„Nagyon fontos, hogy a nemzeti csapattól már visszavonult játékosok figyelemmel kísérik az együttes életét, és kapcsolatban maradnak a játékosokkal, edzőkkel. Nagyon hasznos információkat tudnak adni, nagyon sokat tudnak nekünk segíteni még így is, hogy már nem lépnek pályára. A meglátásaik, véleményük továbbra is fontos. Éppen ezért nagyon örülök, hogy Nikoliccsal abban állapodtunk meg, hogy ilyen módon a jövőben is számítunk rá és számolhatunk vele.”

2020.01.18 21:33:09

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nyilasi Tibor ennek az apró országnak több is, mint az egyik mesteri góllövője.

2020.01.08 22:46:52

Magyar válogatott SZ. M.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2020.01.01 20:59:01

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi Péter pályafutása sikertörténet.

2019.12.26 23:21:09

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Szoboszlai fejlődésének titka, hogy a legtöbb magyar fiatallal szemben nem jellemzik nagy szélsőségek a játékát.