Az MLSZ levonja a beléptetés tanulságait, a szurkolók a legfontosabbak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2010.09.09. 21:03
null
Az MLSZ-nek fontosak a szurkolók (Fotó: Korponai Tamás)
A magyar labdarúgó-válogatott kedden Eb-selejtezőn a Szusza-stadionban 2–1-re legyőzte Moldovát, de a hazai sikert beárnyékolta az a rengeteg szurkolói panasz, amit a nehézkes beléptetéssel kapcsolatban kapott a Magyar Labdarúgó-szövetség. Az MLSZ ma egy közleményt adott ki ezzel kapcsolatban, és a szövetség sajtófőnöke, Pajor-Gyulai László a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúban is elnézést kért a drukkerektől.

– Sok panasz érkezett szerkesztőségünkbe a szurkolóktól a Moldova elleni mérkőzés nehézkes beléptetésével kapcsolatban, és úgy tudjuk, az MLSZ is számos visszajelzést kapott ezzel kapcsolatban. Mit lehet tenni azért, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő?
– Először is az ügy tanulságait minden érintettnek le kell vonnia. Az MLSZ a maga részéről ezt már megkezdte – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott interjút Pajor-Gyulai László, a szövetség sajtófőnöke. – Leültünk a biztonsági szolgálat vezetőivel, hogy megtárgyaljuk a beléptetéssel kapcsolatban hozzánk érkezett rengeteg panaszt. Le kell szögeznünk, hogy számunkra a szurkolók a legfontosabbak, ezért bízunk benne, hogy a következő mérkőzésen, egy hónap múlva San Marino ellen – melynek helyszíne jelen állás szerint a Puskás-stadion – bizonyítani tudjuk, hogy tanultunk az esetből. A beléptetésnél történt atrocitásokkal kapcsolatban tudomásom szerint a IV. kerületi rendőrkapitányság is foglalkozik, garázdaság gyanújával eljárást indítottak az ügyben.

– Utólag mennyire tartja szerencsésnek a helyszínválasztást, hiszen az U21-es meccsről sokan csak nem sokkal a meccs előtt értek át Újpestre.
– Sajnos az U21-es mérkőzés időpontját nem tudtuk módosítani, míg a nagyválogatott meccse éppen azért kezdődött 20 óra helyett 20.30-kor, hogy oda érjenek a szurkolók. Az Üllői úton nem rendezhettük a meccset, mert egy stadionban csak egy UEFA-találkozóra kerülhet sor egy nap, a Puskás-stadionban pedig a duplája lett volna rendezési költség, ugyanakkor ennyi néző ott elveszett volna, és közel sem lett volna ilyen hangulata a találkozónak.

–  A mérkőzést követő nyilatkozatát sok kritika érte, többen úgy érezték, hogy a szurkolókat hibáztatja a kialakult helyzet miatt.
– Ha bárkit megbántottam, elnézést kérek, nem állt szándékomban. Természetesen nem a szurkolókat hibáztatom. Csak tényként állapítottam meg, hogy több ezer ember beléptetéséhez nem elegendő húsz perc. Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy ez nem Olaszország és nem is Németország, ahol megoldható, hogy rövid idő alatt sok ezer ember bejusson a stadionba. Magyarországon még nincsenek olyan létesítmények. Még egyszer hangsúlyozom, belátjuk, hogy hibáztunk. Bízunk benne, hogy ezzel, illetve a tanulságok levonásával lezárul az ügy, és már csak a futball lesz a téma, hiszen hosszú idő után újra győzött a válogatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik