Az MLSZ hamarosan benyújtja pályázatát a 2015-ös U21-es Eb-re

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2012.01.20. 12:28
null
Alighanem a hazai rendezésű Eb-n is megtelnének a lelátók a mieink meccsein (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség eltökélt szándéka, hogy hazánk minél rangosabb nemzetközi tornáknak adhasson otthont. A különböző korosztályokban már eddig is többször rendeztünk elitkörös Eb-selejtezőket, az újabb cél pedig a 2015-ös U21-es férfi kontinenstorna, amelyre a februári jelentkezési határidőig beadja pályázatát az MLSZ – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

 

Az MLSZ már 2010-ben bejelentette: az elkövetkező évek egyik határozott célja, hogy minél több rangos nemzetközi labdarúgótornát rendezhessen Magyarország, és az egyik cél a 2015-ös U21-es Európa-bajnokság.

A másfél esztendővel ezelőtti elképzelésből mára konkrét terv lett – a hazai szövetség a februári jelentkezési határidőig beadja pályázatát az UEFA-nak a három év múlva esedékes tornára.

A Nemzeti Sport Online az MLSZ-től megtudta, jelenleg még folyik az előkészítő munka, de az már biztos, hogy kandidálunk a rendezés jogára. A tervek szerint Budapest, Székesfehérvár, Debrecen és Nyíregyháza adhatna otthont az eseménynek, ám a konkrét helyszínkijelölés előtt szükséges az önkormányzatok jóváhagyása, illetve azt is tisztázni kell, hogy a kormányzat különböző stadionrekonstrukciós elképzeléseiből – a debreceni, az Üllői úti és az új Puskás-stadion felépítése – mi valósulhat meg 2015-re.

A tornán a jelenlegi lebonyolítás alapján a rendező ország mellett további hét csapat vehet részt. A pályázatokat még idén tavasszal elbírálja az UEFA. Magyarország mellett eddig többek között Ausztria, Azerbajdzsán, Oroszország és Wales is jelezte biztosra a rendezési szándékát.

Hazánk az UEFA jelenlegi rendszerében eddig két kontinenstornának adott otthont: 2005-ben a női U19-es Európa-bajnokságnak, 2010-ben pedig a futsal Európa-bajnokságnak. E két torna, illetve az elitkörös Eb-selejtezők rendezésének sikere növelheti a magyar pályázat esélyeit.

A 2015-ös U21-es Eb szakmai szempontból azért is lehet érdekes, mert erről a kontinenstornáról lehet kvótát szerezni a 2016-os riói olimpiai játékokra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik