HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.12.15 12:03 Frissítve: 2015.03.25 02:55

Andrusch: A következő két Eb-selejtező dönt a sorsunkról

A következő két Európa-bajnoki selejtező dönti el, megmarad-e a magyar labdarúgó-válogatott hite és a töretlen bizalom Dárdai kapitány iránt – véli a nemzeti csapat kapusedzője, Andrusch József, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, eddig mindig egybeesett az ő és Dárdai választása a meccsek előtt kapusposzton. A stábtag szerint nyíltság, önismeret, kiszámíthatóság és realitásérzék keveréke adja Dárdai Pál vonzerejét.

Andrusch József szerint a válogatottra példaértékű összezárás jellemző (Fotó: Korponai Tamás)

 

„Nagyon örülök, hogy folytathatjuk a Dárdai-stábbal a munkát, mert olyan légkör vette körül a csapatot és olyan volt a hangulat stábon belül is, amelyet kár lett volna megszakítani. Kemény munka és derű keveréke jellemezte ezt az időszakot. Nem egy kézben összpontosult minden feladat és döntés, miközben vannak edzők, főleg nálunk, akiknél az egyszemélyi irányítás a jellemző, akik mindennek tudói. Dárdai nem ilyen, ő inkább dolgoztat és kíváncsi a véleményekre is, az övével ellentétesekre éppúgy. A hosszabbítás előtt mindenkitől megkérdezte, mit tenne a helyében és maradni akar-e a stábjában – szóval nagy örömmel folytatnánk akár az Eb-n is” – mondta a Dárdai-stáb kapusokért felelős trénere.

Andrusch József hozzátette: „Nagyon racionális taktikát dolgozott ki a kapitány minden meccsre, s mindig volt az A- mellé B-terv is. Nem akarunk Barcelona-focit játszani, ahhoz nincsen játékosállományunk, a mienk most egy tudatos német foci, ahol mindenki ismeri a szerepét, s hogy mi várható a mérkőzéseken. Romániában például a szünetben jelezte, hogy még 10 percig tartjuk magunkat az A-tervhez, aztán szól és váltunk a játékon.”

„A kapusoknál is ugyanígy működtek a döntések: mindenki elmondta a választását, Feröer előtt például mind a négy tréner kijelölte a saját kezdőcsapatát, és indokolta az összeállítást, aztán Dárdai mondta ki a véglegeset. A kapusok esetében egyébként minden alkalommal egybeesett a választásunk Palival. Az alapszabály amúgy nála az, hogy a törzsgárda nagy eséllyel bekerül a csapatba, mert kicsi a merítési lehetőség. A kapusoknál döntően a pillanatnyi forma számít. Hogy nálam van-e első számú kapus? Nincs, rotáció van: Királyt rutinja jó formája esetén első számúvá teszi, de már nem övé a jövő, sorozatterhelésnél sem. Fel kell építeni az utódokat: Bogdán, Megyeri, Gulácsi képben vannak, nagy, de baráti verseny van köztük. Például legutóbb Bogdán maga csettintett rá, hogy Dibusz milyen döbbenetesen jó. Az NB I-ből mindenesetre nehezebb a tempó miatt bekerülni” – mondta el a kapusedző.

„A következő két Eb-selejtező lesz a kulcsmeccs, ezek a találkozók meghatározzák a sorsunkat, eldől, hogy ennek a csapatnak megmarad-e továbbra is a hite, a töretlen bizalom Pali iránt. Most olyan szintű a nyíltság, hogy az oroszok elleni meccs előtt például ki volt írva az öltözőben, ki kinek a helyére áll be, s hányadik percben. Mindenki tudja, mi a dolga, mire számíthat – ez majdnem csoda a játékosok számára, bármennyi is ebben a pszichológia, hiszen nagyon megnyerő számukra a realitásérzék és önismeret ilyen keveréke” – vélekedik Andrusch József.

2019.01.16 17:42:58

Magyar válogatott P. K.

Ha kijutunk, akár sorsolás is dönthet a németek elleni csata helyszínéről. Női BL-döntő 1000 forintért!

2019.01.06 23:15:05

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Nemcsak a futball honi, hanem a magyar szurkoló lélektana is tökéletesen egyedi ugyanis, hogy lenne párja a világon, nehezen hiszem el.

2019.01.06 08:52:48

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Örülök az otthonról érkező jó híreknek. Van kikre építenie Marco Rossinak.”

2019.01.05 23:28:21

Magyar válogatott VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kicsit szomorúan figyelem a trendet, hogy az élvonalban futball­bábel uralkodik…

2019.01.05 21:49:04

Magyar válogatott nemzetisport.hu