Albert emlékére a Puskásban lesz a Liechtenstein elleni meccs

Vágólapra másolva!
2011.11.03. 19:15
null
Albert Flóriánra emlékezhetünk a Puskás-stadionban a Liechtenstein elleni meccsen (Fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége mai ülésén arról határozott, hogy a magyar válogatott következő mérkőzését a Puskás Ferenc Stadionban rendezik. Az Albert Flórián-emlékmérkőzést ingyen tekinthetik meg a szurkolók. Erről az mlsz.hu számolt be.

 

Bár a november 11-i, Liechtenstein elleni felkészülési mérkőzés helyszíne eredetileg a székesfehérvári Sóstói Stadion lett volna, az MLSZ elnöksége ma arról határozott, hogy a találkozó Albert Flórián-emlékmérkőzés lesz, és a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg.

A választás azért esett az új helyszínre, mert a vasárnap elhunyt aranylabdás labdarúgó a Ferencvárossal és a magyar válogatottal is ebben a stadionban játszotta legtöbb mérkőzését.

Az elnökség döntése után kiemelte: a vasárnap elhunyt Albert Flórián a magyar labdarúgás egyik legnagyobb alakja volt, ezért indokolt, hogy a Puskás-stadionban búcsúzzon tőle a hazai futballtársadalom. A mérkőzés és annak felvezetése a Császár páratlan pályafutására való emlékezés jegyében telik, az MLSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy méltóképpen búcsúzzon el Magyarország egyetlen aranylabdás futballistájától.

Döntés született arról is, hogy a találkozóra a belépés mindenki számára ingyenes lesz, az MLSZ ezzel a gesztussal szeretné megköszönni a szurkolóknak, hogy egész évben kitartottak a válogatott mellett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik