A török bajnok Balogh Norbertet, az olasz KEK-győztes Kádárt figyelte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.09. 10:28
null
A Besiktas kiszemeltjei: Jota és Balogh (Fotó: aksam.com.tr)
A Palermo magyar U-válogatott támadóját, Balogh Norbertet is figyelte a Besiktas képviselője a portugálok elleni, 3–3-mal végződő Eb-selejtezőn – írja több török oldal is. A Nemzeti Sport Online pedig úgy értesült, hogy a héten számos nyugat-európai klub megfigyelője is hazánkban járt.

 

A futbolarti.com és az aksam.com török internetes oldalak is arról számoltak be, hogy a török bajnok Besiktas megfigyelője a héten a Magyarország–Portugália (3–3) U21-es Eb-selejtezőn járt, amelyen a magyar csapatból a meccsen gólt és gólpasszt jegyző Balogh Norbertet, a vendégektől pedig a Porto középpályását, az ugyancsak gólt szerző Diogo Jotát figyelték. A török sajtó mindkét játékos kapcsán megjegyzi, hogy a szakemberek fényes jövőt jósolnak a tehetségeknek, és a Besiktas vezetői a januári átigazolási időszakban megvizsgálják majd a szerződtetésük lehetőségét.

Ugyanakkor nemcsak a Besikats megfigyelője járt a héten Magyarországon. Az U21-es válogatott mérkőzésén, Gyirmóton például a német Wolfsburg, az olasz Torino és Sampdoria, a holland PSV és Vitesse megfigyelője is a lelátón foglalt helyet. Elsősorban a portugálok tehetségeire voltak kíváncsiak, de ilyenkor persze a magyar játékosoknak is megvan az esélyük, hogy felhívják magukra a figyelmet. Így például Berecz Zsombornak, a Vasas őszi menetelésében fontos szerepet játszó középpályásnak, akit értesülésünk szerint több külföldi klub is figyelt az U21-esek meccsén.

Természetesen a felnőttválogatott Svájc elleni vb-selejtezőjét is több megfigyelő a helyszínen tekintette meg, a német Darmstadtté (Kleinheisler László együttese) és a Stuttgarté, az osztrák Red Bull Salzburgé, a fent már említett klubok közül pedig például a Samp és a PSV képviselője is ott volt a Groupama Arénában.

Az 1990-ben KEK-győztes genovaiak a pletykák szerint Kádár Tamás játékára is kíváncsiak voltak. Mint ismeretes, a Lech Poznan védőjét már a nyáron is több klub megkereste, de egyezség végül nem született.

Az érdeklődők hétfőn Lettországban folytathatják a felnőttválogatottjaink megfigyelését, nemzeti csapatunk vasárnap délelőtt már útra kelt a rigai vb-selejtezőre, míg az U21-esek ugyancsak hétfőn, Athénban, Görögország ellen játszanak Eb-selejtezőt.

A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT 18 FŐS KERETE (zárójelben a játékosok klubja és születési éve)
Kapusok:
Banai Dávid (Újpest FC, 1994), Horváth Dániel (ETO FC Győr, 1996)
Védők: Forgács Dávid (Ancona, 1995), Hegedűs János (Swietelsky Haladás, 1996), Lenzsér Bence (Paksi FC, 1996), Osváth Attila (Vasas, 1995), Szilvási Péter (DVSC, 1994), Szivacski Donát (Vasas, 1997)
Középpályások: Cseke Benjámin (Újpest FC, 1994), Kalmár Zsolt (RB Leipzig, 1995), Madarász Márk (Gyirmót FC, 1994), Szántó Tamás (Rapid Wien, 1996)
Támadók: Balogh Norbert (Palermo, 1996), Géresi Krisztián (Videoton FC, 1994), Holender Filip (Budapest Honvéd, 1994), Mervó Bence (Slask Wroclaw, 1995), Prosser Dániel (Budapest Honvéd, 1994), Sallai Roland (Palermo, 1997)

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE (mezszámokkal)
Kapusok:
12 Dibusz Dénes (Ferencváros), 1 Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), 22 Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: 16 Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), 5 Fiola Attila (Videoton FC), 20 Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), 4 Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), 21 Korcsmár Zsolt (Vasas), 3 Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), 2 Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország)
Középpályások: 19 Bognár István (Diósgyőri VTK), 6 Elek Ákos (Diósgyőri VTK), 10 Gera Zoltán (Ferencváros), 15 Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), 14 Lovrencsics Gergő (Ferencváros), 8 Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), 18 Stieber Zoltán (1. FC Kaiserslautern – Németország), 23 Vida Máté (Vasas)
Támadók: 7 Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), 13 Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin – Lengyelország), 11 Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), 17 Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország ), 9 Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik