HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.10.10 19:34 Frissítve: 2015.01.06 02:26

A finn kapitány meglepetésekkel készül ellenünk

A keddi Eb-selejtező előtt hétfőn este a Puskás Ferenc Stadionban megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a finn labdarúgó-válogatott, amelynek holnap este nyolc órától lesz jelenése a magyarok ellen. A tizenöt percig kötelezően nyilvános edzést látva sokkal okosabbak nem lehettünk ellenfelünkkel kapcsolatban – a fertályóra gyakorlatilag a bemelegítésre volt elég, a kapusok külön készültek, mindenki egészségesnek tűnt –, így a Mixu Paatelainen szövetségi kapitány, illetve a nálánál sokkal szűkszavúbb kulcsember, Teemu Pukki által elmondottakra hagyatkozhattunk csupán.

A finnek úgy készültek, előttünk végeznek majd a csoportban, de csalódniuk kellett (Fotó: MTI)

 

 TÖRLESZTENÉNEK A FINNEK
„Van mit törlesztenünk a magyaroknak. Látványos meccsre számítok, sok támadással. Úgy gondolom, hogy a svédek elleni találkozónk bizakodásra adhat okot. Csak az eredménnyel nem lehetünk elégedettek. Remélhetőleg jó eredménnyel zárjuk az utolsó meccset, és a vébé-selejtezőn már tiszta lappal indulhatunk" – jelentette ki Lukas Hradecky.

„Egy hosszú épülési folyamat része lesz a magyarok elleni meccs is, mivel egyre közelebb leszünk a következő selejtezősorozathoz, és egyre jobban kell játszanunk. Nem könnyű Budapesten játszani, de jó mérkőzésre számítok. Nem tudom, a magyarok mennyire készülnek belőlünk. Remélem, kissé meg tudjuk lepni őket, mint Svédországot" – mondta Riku Riski.

„Nagy várakozással tekintünk a keddi mérkőzés elé – mondta Mixu Paatelainen –, még akkor is, ha nincs is tétje ennek a selejtezőnek. Bízom benne, hogy a két csapat ettől függetlenül egy jó mérkőzéssel szórakoztatja majd a közönséget. Mi pedig szeretnénk egy kis meglepetéssel szolgálni a magyaroknak.”

A szakember (sport)diplomatikusan megfutotta az ilyenkor szokásos tiszteletkört, szavai azon túl, hogy zene volt füleinknek, nagyon is őszintének hatottak.

„Látjuk, hogy milyen sokat fejlődött keddi ellenfelünk az utóbbi időben, a sorozat több mérkőzésén is nagyszerűen teljesített. A kezdésnél az volt a célunk, hogy a magyarok előtt végezzünk a csoportban. Ahogy viszont követtem a meccseiket, meg kell előttük emeljük a kalapunkat, mert jogosan előztek meg minket.”

Paatelainen kitért a két válogatott első, helsinki mérkőzésre, amelyen még nem ő, hanem Stuart Baxter ült szövetségi kapitányként a kispadon, és amelyet 2–1-re elveszítettek.

„Nagyon nem úgy történtek akkor a dolgok, ahogyan arra számítottunk, de a sport már csak ilyen. Azóta viszont sok változás történt nemcsak a magyaroknál, hanem nálunk is. Rangidősök távoztak, akiket fiatalok váltottak fel. Utóbbiaknak még tapasztalatot kell gyűjteniük, de öt év múlva nagyon erős csapatunk lehet.”

 
Mit vár a Magyarország–Finnország Eb-selejtezőtől?
Összes szavazat:3162
Szavazás kezdete: 2011. 10. 01
A szavazást lezárták.
Magyar győzelmet! - 79%
Döntetlent. - 11%
Magyar vereséget... - 8%
 

A finnek bármennyire készültek, és érezhették a magyarok háttértámogatását pénteken, a hazai selejtezőn 2–1-re kikaptak az örök rivális Svédországtól.

„Mindig nagyon nehéz a szomszédos ország ellen játszani. Ez pénteken a pályán ezúttal is megmutatkozott. A vereség és a két kapott gól ellenére mégis elégedett lehetek a teljesítményünkkel, hiszen jól és összeszedetten játszottunk.”

A finn futball egyik nagy ígéretének számító Pukki Svédország ellen is igazolta képességeit, de játékával hiába tűnt ki a mezőnyben, ő sem tudta ponthoz segíteni övéit.

„Magyarország bebizonyította, hogy erős csapata van – nyilatkozta Pukki –, ezért kimondottan nehéz meccs elé nézünk kedden. Két napja videofelvételeket nézünk a magyarok korábbi mérkőzéseiről, azokat tanulmányozva és elemezve próbálunk meg felkészülni belőlük, illetve ellenük.”

PAATELAINEN: MEGMUTATJUK, HOGY MIRE VAGYUNK KÉPESEK

 

 

 

SZURKOLÓI ARÉNA ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON!

A magyar és a finn válogatott Eb-selejtezője kapcsán Magyarországon először nyílik Szurkolói Aréna. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak október 11-én (a magyar–finn Eb-selejtező napján) 15.00-tól a Dürer kertben (Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19–21.), a Puskás Ferenc Stadion közvetlen közelében.

 

Meccs előtt, alatt és után is folyamatosan akciókkal, jó hangulattal és meglepetésekkel várnak a szervezők minden szurkolót! A jeggyel nem rendelkezők kivetítőkön keresztül is nézhetik a meccset. 

 

Az eseményre itt tudsz regisztrálni: https://www.facebook.com/event.php?eid=223119101074511

(x)

 

 

 

2019.02.14 08:58:43

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A kapitány a közelgő Eb-selejtezőről, a kibővült körről és a nagykövet segítségéről is beszélt.

2019.02.13 23:45:06

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Végh Antal éppúgy a szocializmus egyik furfangos szelepe volt, ahogy a műfajában nála klasszisokkal tehetségesebb Hofi Géza is. Még az sem véletlen tán, hogy Hofi a futballt mint témát vele egy időben »találta meg«.

2019.02.13 23:14:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.02.08 15:23:26

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

Tarlós István főpolgármester Kocsis Sándorról, Varga Zoltánról, gombfociról, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságról.

2019.02.05 09:44:27

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

Közeleg a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb – és közeleg a selejtezők rajtja is.