Bolgár–magyar: A hivatalos megerősítésre várunk – Kardzsali polgármestere

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.13. 16:52
null
Fotó: fcarda.bg
Mint ismeretes, a legújabb információk szerint a dél-bulgáriai Kardzsali városa adhat otthont a csütörtöki Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőnek, miután Plovdivban kijelentették, hogy a helyi Hriszto Botev Stadionban nem lehet megrendezni a találkozót. A sportal.bg szerint Kardzsali polgármestere, Erol Mümün arról beszélt, hogy 99 százalékos biztonsággal kijelenthető, hogy a helyi Arda Aréna lesz a mérkőzés helyszíne.

 

„Számunkra megtiszteltetés, hogy vendégül láthatjuk a nemzeti csapatot. A stadion birtokában van az ilyen találkozók megrendezéséhez szükséges licenc, mi pedig készen állunk arra, hogy tökéletes rendezéssel örömet szerezzünk a környékbeli szurkolóknak. Az Arda Aréna Bulgária legjobb stadionjai közé tartozik, s a dolgok jelen állása szerint kilencvenkilenc százalék az esély arra, hogy Plovdiv helyett Kardzsali legyen a helyszín. A szövetség már engedélyt kért az UEFA-tól, jelenleg a hivatalos megerősítésre várunk. Szerintem minden rendben lesz. Tudtommal zárt kapus lesz a mérkőzés. Véleményem szerint nem a válogatott mérkőzése a megfelelő alkalom a tüntetésekre” – fogalmazott Erol Mümün.

Az UEFA szabályzata szerint a nemzeti szövetségeknek 2022 novemberéig le kellett adniuk egy listát, amelyen a lehetséges Eb-selejtezős helyszínek szerepelnek, arra pedig elméletileg csak UEFA-engedélyes stadionok kerülhettek. Kérdés, az Arda Aréna rajta van-e.

A stadionban játszó Arda Kardzsali bolgár élvonalbeli klub, korábban ott futballozott a jelenleg a Kecskemétet erősítő Matheus Leoni is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik