„Itt a vég!” – írtuk 2013. október 12-i címlapunkon; Bácskay Csenge az internetes petícióról is nyilatkozott

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.10.10. 23:17

„Itt a vég!” – írtuk 2013. október 12-i címlapunkon. A megfogalmazás nem volt túlzó, az Egervári Sándor által irányított válogatott Amszterdamban akkora pofonba szaladt bele, hogy a magyar futball hónapokig képtelen volt lábra állni. Megalázó cselek, kiábrándító védekezés, elképesztő Devecseri-öngól, ellenfelét vigasztaló holland játékos – és lemondó szövetségi kapitány. Azóta tíz év telt el, és a magyar futball talpra állt, bizonyság erre az is, hogy a válogatott két Európa-bajnokságon is szerepelt, a szombati, Szerbia elleni Eb-selejtezőre pedig néhány óra alatt elfogyott minden jegy a Puskás Arénába. Címlapsztorinkban a Hollandia elleni 1–8-ra emlékezünk, és az azóta bejárt utat elemezzük. „Itt a vég!” – írtuk 2013. október 12-i címlapunkon. A megfogalmazás nem volt túlzó, az Egervári Sándor által irányított válogatott Amszterdamban akkora pofonba szaladt bele, hogy a magyar futball hónapokig képtelen volt lábra állni. Megalázó cselek, kiábrándító védekezés, elképesztő Devecseri-öngól, ellenfelét vigasztaló holland játékos – és lemondó szövetségi kapitány. Azóta tíz év telt el, és a magyar futball talpra állt, bizonyság erre az is, hogy a válogatott két Európa-bajnokságon is szerepelt, a szombati, Szerbia elleni Eb-selejtezőre pedig néhány óra alatt elfogyott minden jegy a Puskás Arénába. Címlapsztorinkban a Hollandia elleni 1–8-ra emlékezünk, és az azóta bejárt utat elemezzük.

Hat nyeretlen bajnoki után győzött ismét a ZTE FC, a hétvégén Mezőkövesdről sikerült elvinnie a három pontot; két hónap telt el az MTK és a Mezőkövesd elleni győzelem között,Boér Gábor vezetőedző a lapunknak adott nyilatkozatban elmondta: minél tovább tart egy nyeretlenségi széria, annál jobban rányomja bélyegét a mindennapokra, ugyanakkor ő maga a Zete vesztes mérkőzésein is látott pozitív jeleket, pánikhangulat pedig végképp nem volt az öltözőben. Az is sokat jelentette természetesen, hogy Antonio Mance személyében veszélyes csatár került Zalaegerszegre, a horvát támadó öt mérkőzésen már négy gólt szerzett.

„Három csapattársammal lakom együtt, amikor benyitottam a lakásba, sötétség fogadott. Azt hittem, már mind a ketten alszanak, de aztán elindult a zene, lézer karkötőkből felcsillant az olimpiai öt karika, és ott volt mindenki a csapatomból” – ilyen fogadtatásban részesült a vasárnap véget érő torna-világbajnokságon kvótát szerző Bácskay Csenge, amikor Antwerpenből visszatért az Egyesült Államokba, hiszen már második éve a Nebraska-Lincoln Egyetem hallgatója üzleti szakon.A tornásznőt arról is megkérdeztük, mit szól ahhoz, hogy az interneten petíció indul Székely Zója párizsi indulásáért.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik