Sportrádió: Csak a győzelem lehet a cél a szerbek ellen – Kata Mihály

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.05. 17:08
null
Kata Mihály szerint kezd igazán összeállni az MTK (Fotó: MTK Budapest)
A Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége az MTK 21 éves csapatkapitánya, Kata Mihály volt, aki beszélt csapata jelenlegei formájáról és a napokban megérkező válogatott meghívójáról is.

 

„Sorozatban harmadik győzelmünket szereztük, szóval mondhatni, hogy elindulunk a jó úton – fogalmazott Kata Mihály. – Ugyan az első pár fordulón ez nem látszott, de már az idény elejére nagyon összeszokott a csapat. Persze mindig tudunk hova fejlődni, de úgy érzem, kezdünk igazán összeállni.

A 21 éves játékos arról is beszélt, hogyan változtatott a játékán a csapatkapitányi cím.

„Számomra ez csak egy plusz, inkább csak önbizalmat ad, hogy több felelősséget kell vállalnom. Semmi esetre se szeretném ezt nyomásként felfogni. Szeretnék nagy hatással lenni a csapattársaimra, hisz frissen felkerült csapatként sok olyan szituációba kerülhetünk, amelyekkel a legutóbbi idényben nem találkoztunk.”

Kata elmesélte, milyen érzés volt megtudni, hogy benne van a válogatott keretében.

„Először természetesen nagyon meglepett, de egyből fel tudtam fogni, hogy ez mit is jelent. Most a legfontosabb, hogy bebizonyítsam, hogy itt a helyem, és azon leszek, hogy a pályafutásom során még több ilyen pillanatot élhessek át.”

„A válogatottunk az előző években megmutatta, hogy bárki ellen lehet esélye, szóval hiába játszunk idegenben, csak a győzelem lehet a cél” – fejtette ki a fiatal középpályás a csütörtöki, szerbek elleni Eb-selejtezővel kapcsolatban.

„A válogatott meccseket mindig nagy érdeklődéssel követtem, az volt az álmom, hogy én is ott lehessek, most pedig már a pályán is szeretnék bizonyítani” – zárta bizakodva az interjút Kata Mihály.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA TUDJA MEGHALLGATNI!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik