Válogatott: Elég frusztrált voltam, hogy sorra maradnak ki a lehetőségek – Dibusz

Vágólapra másolva!
2023.06.21. 11:08
Dibusz Dénesnek nem volt sok dolga a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, ráadásul ezen a meccsen is érintetlen maradt a magyar labdarúgó-válogatott hálója. A kapus viszont elmondta, elég frusztrált volt, miközben azt látta, hogy a társak sorra hagyják ki elöl a helyzeteket. Baráth Péter a hajrában állt be, de így is különleges marad számára, hogy hazai közönség előtt játszhatott a Puskás Arénában. 

„Ez ma azért másképp nézett ki, mint Montenegró ellen. Az első félidőben sikerült megszerezni a vezetést, bár én a kapuban elég frusztrált voltam, hogy sorra maradnak ki a lehetőségek, de szerencsére Varga Barnabás betalált. Ott le is zárhattunk volna ezt a meccset, ellenben a második félidőben akadt néhány meleg helyzet, amikor egymás után lőtték a szögleteket. Ez bármikor hozhat olyan szituációt, hogy bepattanhat, befejelhetik, kavarodásból bármi kisülhet. Szerencsére ezt megúsztuk, rendeztük a sorokat, Sallai Roland pedig egy óriási góllal eldöntötte a mérkőzést” – foglalta össze a litvánok elleni 2–0-s győzelmet Dibusz Dénes, aki videónkban külön is beszél arról, hogy hasonló gólérzékenységet vár el újdonsült csapattársától, Varga Barnabástól a Ferencvárosban is.

Az ugyancsak ferencvárosi Baráth Péter ugyan csak perceket kapott Marco Rossitól, de az NSO Tv-nek elmondta, így is különleges marad neki ez a meccs, hiszen hazai közönség előtt most lépett először pályára a válogatottban.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
G-CSOPORT

Magyarország
–Litvánia 2–0 (1–0)
Budapest,Puskás Aréna,58 269néző.Vezette:Nobre (portugál)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Botka, W. Orbán, Szalai A. – Sallai R. (Baráth P., 88.), Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 60.), Kerkez (Ferenczi J., 79.) – Gazdag (Lang, 79.), Szoboszlai – Varga Barnabás (Ádám M., 60.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
LITVÁNIA:Gertmonas – Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas (Beneta, 63.) – Uzela (Vorobjovas, a szünetben), Gineitis – El. Jankauskas (Romanovskij, 85.), Sirgedas (Sirvys, a szünetben), Sesplaukis (Kucys, 78.) – Paulauskas.Szövetségi kapitány:Edgaras Jankauskas

Gólszerző:Varga Barnabás (32.), Sallai R. (83.)

A csoport másik mérkőzésén
Bulgária–Szerbia 1–1(Deszpodov 47., ill. Lazovics 90+6.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG3215–0+57
2. Szerbia3215–1+47
3. Montenegró31111–2–14
4. Bulgária4222–6–42
5. Litvánia3121–5–41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik