Eb 2024: a litvánokat nem igazán érdekelte a meccs – lapszemle

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 07:40
null
A litván lapok többnyire rendkívül tárgyilagosan számoltak be labdarúgó-válogatottjuk magyarok elleni, papírformának számító vereségéről (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott Varga Barnabás és Sallai Roland góljával 2–0-ra nyert Litvánia ellen a Puskás Arénában az Európa-bajnoki selejtező 4. fordulójában, s a Bulgáriában döntetlent játszó szerbeknek is köszönhetően a csoport élére ugrott. A litván sajtót azonban kevésbé hozta lázba csapatuk papírformának megfelelő veresége.

 

„A litván válogatott vereséget szenvedett idegenben a magyaroktól” – írta tárgyilagosan a sportas.lt, amely beszámolójában hosszasan sorolta a magyar válogatott helyzeteit.

„Litvániának nem volt esélye Budapesten a magyarok ellen” – számolt be a mérkőzésről a delfi.lt, amely kiemelte, hogy Marco Rossiék már az első percektől nagy nyomás alá helyezték az ellenfelet.

„Egyirányú közlekedés: a litván válogatott lélegzet-visszafojtva küzdött, de nem tudta kihúzni Magyarországon” – summázta a mérkőzést a 15min.lt, megjegyezve, hogy nemzeti csapatuk fájdalmas leckét kapott, hiszen a hazai együttes végig dominált, a litvánok pedig csak a meccs végén kezdtek magukra találni.

„A litván labdarúgó-válogatott nem volt egyenlő ellenfele a magyarnak” – összegzett a tv3.lt, amely részletezte, hogy a magyar csapat a mérkőzés elejétől kezdve magabiztos volt, de akkor még nem volt pontos, ugyanakkor esélyt sem hagyott a litvánoknak a kontratámadásokra.

„A litván labdarúgó-válogatott vereséget szenvedett Budapesten” – írta ugyancsak tárgyilagosan a kauno.diena.lt, szintén azt hangsúlyozva, hogy a magyar együttes mezőnyfölényben játszott és a mérkőzés első perceitől kezdve számos lehetőséget dolgozott ki.

„A futball újjáéledéséről szóló beszélgetések után: visszatérés a valóságba – a litvánok leckét kapva hagyják el Magyarországot” – írta a Lietuvos Rytas, utalva a litván válogatott Bulgária elleni emberhátrányos pontszerzésére, s kitérve arra is, hogy Edgaras Jankauskas szövetségi kapitánynak kellemetlen vereséget kell megemésztenie. A lap a mérkőzésről megemlítette, hogy a litvánok a védekezésbe temetkeztek és mintha teljesen megfeledkeztek volna az ellenfél térfeléről.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ
G-CSOPORT

Magyarország
–Litvánia 2–0 (1–0)
Budapest,Puskás Aréna,58 269néző.Vezette:Nobre (portugál)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Botka, W. Orbán, Szalai A. – Sallai R. (Baráth P., 88.), Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 60.), Kerkez (Ferenczi J., 79.) – Gazdag (Lang, 79.), Szoboszlai – Varga Barnabás (Ádám M., 60.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
LITVÁNIA:Gertmonas – Leklatas, Kazukolovas, L. Klimavicius, Tutyskinas (Beneta, 63.) – Uzela (Vorobjovas, a szünetben), Gineitis – El. Jankauskas (Romanovskij, 85.), Sirgedas (Sirvys, a szünetben), Sesplaukis (Kucys, 78.) – Paulauskas.Szövetségi kapitány:Edgaras Jankauskas
Gólszerző:Varga Barnabás (32.), Sallai R. (83.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Bulgária–Szerbia 1–1(Deszpodov 47., ill. Lazovics 90+6.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG3215–0+57
2. Szerbia3215–1+47
3. Montenegró31111–2–14
4. Bulgária4222–6–42
5. Litvánia3121–5–41

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik