Sportrádió: A szervezettség a legfőbb erényünk – Belvon Attila

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.04.29. 22:00
null
Nehéz mérkőzések várnak az U17-es magyar labdarúgó-válogatottra a hazai rendezésű kontinensviadalon (Fotó: mlsz.hu)
Magyarország történelme során először rendez U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot. A magyar válogatott szövetségi edzője, Belvon Attila volt Balogh Balázs és a Sportrádió Hazafutás című műsorának vendége. Az 53 éves tréner bemutatta csapatát, beszélt az ellenfelekről és az elvárásairól is.

„Arra számítok hogy jól fogunk szerepelni. Nem tudom, mi lesz az eredmény, nem tudom, mi lesz a végkimenetel, viszont azt szeretném, ha egy egységes, jó csapatot láthatnánk a pályán” – fogalmazta meg elvárásait Belvon Attila.

Wales, Írország és Lengyelország van Magyarországgal egy csoportban a májusban Magyarországon megrendezendő U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A szövetségi edző nehéz mérkőzésekre számít. „A walesieknek tizenhárom-tizennégy játékosuk van, akik az angol Premier League-csapatoknál edződnek a tizennyolc-tizenkilenc éves korosztályban vagy akár a felnőttek között. Ugyanez van az íreknél, de a lengyeleknél is van három-négy játékos” – mondta Belvon, majd hozzátette – Mindegyik csapat más játékrendszerben, felállási formában játszik. Az is kihívás lesz, hogyan tudunk reagálni.

Az U17-es válogatott szövetségi edzője megjegyezte, hogy szeretné, ha sokan kijönnének és szurkolnának a fiataloknak, emellett kitért a közös munkára is. Belvon három éve kezdett el dolgozni ezzel a csapattal, majd érkezése után jött a koronavírus, ami nehezítette a fejlődést.

„Eddig 25-27 nemzetközi mérkőzést játszottunk. Vegyes a kép, voltak vereségek amikből tudunk építkezni. Inkább a szervezettség a legfőbb erényünk, a labdaszerzés utáni átmenet lehet az egyik erőssége a csapatnak” – emelte ki csapata erősségeit Belvon.

A bő keret vegyes összetételű. Fenyő Noah a Frankfurt, Bogdán Hunor a Tromsö játékosa, míg Manuel Burghardt a Riedet erősíti. Galántai Tamás a Torino játékosa sérülés miatt nem áll Belvon rendelkezésére. Emellett vannak játékosok többek között a Ferencvárosból és a Honvédból is.

Belvon maga is válogatott volt fiatalon. Örömmel emlékezik vissza ezekre az időkre, és ezt szeretné átadni munkája során játékosainak is. Rengeteg pozitív élményem van és ezt el tudom nekik mesélni. Szeretném, ha a játékosok is élményként élnék meg, élvezzék a játékot, hogy sokan figyelnek rájuk és megmutathatják magukat. Ez egy jó korosztály, bízom benne, hogy a játékosok ezt be is bizonyítják.– zárta le gondolatait az U17-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője.

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA TUDJA MEGHALLGATNI!

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Május 17., szerda
20.00:
Magyarország–Wales
Budapest,
Hidegkuti Nándor Stadion

Május 20., szombat
20.00:
Magyarország–Lengyelország
Felcsút, Pancho Aréna

Május 23., kedd
20.00:
Írország–Magyarország
Felcsút, Pancho Aréna

A CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT
Magyarország
Írország
Lengyelország
Wales

B-CSOPORT
Szerbia
Spanyolország
Olaszország
Szlovénia

C-CSOPORT
Portugália
Franciaország
Skócia
Németország

D-CSOPORT
Horvátország
Hollandia
Svájc
Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik