Átigazolás: Ádám Martin egy lépést tett előre – Marco Rossi

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 10:39
null
Ha Ádám Martin jó teljesítményt nyújt Dél-Koreában, továbbra is számíthat Marco Rossi meghívójára (Fotó: Török Attila)
Mint ismeretes, Ádám Martin Dél-Koreában, az Ulszan Hyundaiban folytatja pályafutását – a Paksról távozó válogatott csatár átigazolásáról Marco Rossi szövetségi kapitány is elmondta a véleményét.

 

Noha némelyek úgy vélik, Ádám Martinnak választania kellett a tisztes jövedelmet ígérő dél-koreai szerződés és a válogatottság között, ez tévedés. Mint oly sok játékos az utóbbi időben, az A-válogatottban eddig hat mérkőzésen játszó csatár is beszélt Marco Rossival a klubváltás előtt. A szövetségi kapitány őszintén elmondta neki a véleményét – ahogyan a Nemzeti Sportnak is.

„Kezdjük a legfontosabbal: ha Martin rendszeresen játszik az Ulszan Hyundaiban és jó teljesítményt nyújt, továbbra is számíthat a meghívóra – szögezte le lapunk érdeklődésére Marco Rossi. – Nyilván jobb lett volna, ha egy olyan, az NB I-nél szintén erősebb bajnokságban folytatja, amely Európában van, de még véletlenül sem gondolom visszalépésnek az ázsiai szerződését, sőt, szerintem egy lépést tett előre. A dél-koreai bajnokság elég erős, a tempó és a színvonal magas, jó játékosok futballoznak ott. Martin a listavezetőhöz igazol, olyan csapathoz, amely a meccsein dominál, folyamatosan támad – ez kedvezhet neki. Ismerve az ázsiai labdarúgást, jó fizikai állapotra lesz szüksége, hogy megállja a helyét, de már ezen a téren sem féltem. Ami gondot okozhat, az a jelentős távolság, az Egyesült Államokból hazarepülő társai mesélhetnének arról, hogy a hosszú utazással és az időeltolódással nem olyan könnyű megbirkózni. Persze egy idő után ezt is meg lehet szokni.”

A játékoskorában – többek között – Németországban és Mexikóban is futballozó olasz szakember szerint Ádám Martin jókor állt légiósnak.

„Most jött el az ideje annak, hogy próbára tegye magát külföldön – tette hozzá Marco Rossi. – Részemről tényleg rendben van ez a váltás. Amit Dél-Koreában megtapasztal, a fejlődését szolgálhatja, aminek a válogatottban is hasznát vehetjük. A nemzeti együttesben is lépésről lépésre halad előre, a legutóbbi mérkőzéseken kifejezetten jól szállt be, Angliában két gólpasszal és remek megmozdulásokkal vétette észre magát. Hatvannyolc percig Szalai Ádám óriásit küzdött, majd jött Martin és – a szintén remekül beálló Nagy Ádámmal, Gazdag Dániellel, valamint Loic Negóval együtt – nagyon sokat tett azért, hogy lezárjuk a meccset, egyúttal történelmi sikert arassunk. Ezért is hangsúlyozom mindig, nem az számít, hogy ki kezd és ki a csere – az számít, ki a keret tagja. Martin élt az eddigi bizalommal, vele nőttek a variációs lehetőségeink, úgyhogy ha Dél-Koreában is hozza a jó formáját, a jövőben is várhatja a meghívót!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik