Válogatott: a szerbek Budapesten folytatnák az örömódát – lapszemle

Vágólapra másolva!
2022.03.24. 10:29
Azóta, hogy a 2022-es világbajnokság selejtezőjében idegenben legyőzte Portugáliát, és így pótselejtező nélkül jutott ki a katari tornára, most lép először pályára a szerb labdarúgó-válogatott. A Dragan Sztojkovics által irányított nemzeti csapat játékosai és szakvezetői is tisztelik a magyar válogatottat, elsősorban a tavalyi Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye miatt, hiszen a sokkal erősebbnek tartott Franciaország, valamint Németország ellen is sikerült pontot szereznie Marco Rossi kiválasztottjainak.

Mivel a Magyarország elleni mérkőzéssel kezdi meg felkészülését a szerb válogatott a katari világbajnokságra, nem meglepő, hogy a szerb sajtó is részletesen foglalkozik a 19 óra 30 perckor kezdődő budapesti mérkőzéssel.

A Szportszki zsurnal címoldalának központi része is ezt bizonyítja, valamint a cím – Folytatódik az

örömóda – is alátámasztja, hogy a szerbek ezúttal sokkal komolyabban veszik majd a mérkőzést, mint azt tették másfél évvel ezelőtt a Nemzetek Ligájában, amikor Belgrádban Könyves Norbert góljával Magyarország győzött, Budapesten pedig 1–1-es döntetlennel ért véget a találkozó. A lap arról is beszámolt, hogy a válogatott szerdán 18 órakor érkezett meg Budapestre, de már Uros Szpajics nélkül, akinek a koronavírustesztje pozitív lett, így elhagyta a csapatot, és rá a dánok elleni, március 29-ei találkozón sem számíthat Dragan Sztojkovics, akinek 12 meccsen 8 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség a mérlege a szerb válogatott kispadján. A legolvasottabb szerb sportnapilap szerint Szerbia a Dmitrovics – Pavlovics, Sz. Mitrovics, Veljkovics – Kosztics, Lukics, Gudelj, Zsivkovics – Milinkovics-Szavics, Tadics – A. Mitrovics felállításban lép majd pályára, hozzátéve, hogy Szergej Milinkovics-Szavics játéka kérdéses, mivel sérüléssel bajlódik, s a szövetségi kapitány szerint felelőtlenség lenne kockáztatni azzal, hogy egy felkészülési mérkőzésen pályára küldi a Lazio középpályását. A lap Marco Rossit is idézi, aki szerint okosan kell játszaniuk az agresszív Szerbia ellen.

A Politika napilap háromnegyed oldalon foglalkozik a mai találkozóval, s címként ugyanazt emelte ki a sajtótájékoztatóról, amit a Nemzeti Sport is, vagyis hogy a szerbek, annak ellenére, hogy megnéznek majd néhány építészeti remekművet, nem turistaként jönnek Pestre.

Hasonlóan tett a Nova napilap is, amely a katari világbajnokság bemelegítéseként említi a magyarok és a dánok elleni találkozót, s felidézi a szövetségi kapitány nyilatkozatának részletét, ugyanis Sztojkovics azt mondta: „Ha bajnok szeretnél lenni, mindig bizonyítanod kell, nem élhetsz a múltból.”

A Novoszti napilap nyomtatott kiadása is részletes beszámolót közölt a találkozó előtti sajtótájékoztatóról, amit azzal egészített ki, hogy nemcsak a már említett Vlahovicsra és Szpajicsra nem számíthat a szerb szövetségi kapitány, Nikola Milenkovics is felkerült a maródiak listájára. A Fiorentina hátvédjének a combhajlító izma húzódott meg, így biztos, hogy kihagyja a Magyarország elleni mérkőzést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik