Női U19-es válogatott: hibátlan mérleggel jutottunk az elitkörbe

Vágólapra másolva!
2017.10.24. 15:53
A Turtóczki Sándor vezette magyar női U19-es válogatott magabiztos győzelmet aratott Bükön az örmények elleni utolsó Eb-selejtező mérkőzésén, és százszázalékos mérleggel jutott a tavaszi elitkörbe – írja az mlsz.hu.

Női U19-es válogatottunk már szombaton, a skótok felülmúlásával biztosította a csoportgyőztesként való továbbjutását az Eb-selejtező csoportkörből, az örmények elleni büki mérkőzésnek így csupán annyi volt a tétje, hogy sikerül-e hibátlan teljesítménnyel továbblépni az elitkörbe.

Tökéletesen kezdtük a találkozót, első támadásunk végén, az 1. percben tizenegyeshez jutottunk, amelyet Csigi Eszter magabiztosan értékesített (1–0). A folytatásban is a mieink domináltak, az örmények nem jelentettek veszélyt a kapunkra. Magyar helyzetekben nem volt hiány, a lehetőségek kihasználása azonban nem sikerült tökéletesre, a második gólunkra a 34. percig kellett várni, ekkor Pulins Brigitta lőtt 15 méterről a kapu közepébe (2–0).

A második félidőben sem változott a játék képe, egymás után futottak a pályán a magyar akciók, ezek közül a 68. percben Csiki Anna használt ki egyet (3–0). A 85. percben Molnár Enikő egy bal oldalról érkező beadást követően közelről lőtt a hálóba (4–0), majd a 93. percben egy gyors kontra végén Csiki Anna állította be az 5–0-s végeredményt.

A magyar válogatott 9 ponttal, 12–2-es gólkülönbséggel nyerte meg a csoportját, és várja a tavaszi elitkör sorsolását.

NŐI U19-ES EB-SELEJTEZŐ
Magyarország–Örményország 5–0
(2–0)
Magyarország: Barti Luca – Fél Patrícia, Váradi Ráhel, Csigi Eszter, Fél Alexandra – Papp Adél (Horváth Emese, 85.), Tolnai Katalin, Csiki Anna – Anda Letícia (Bodnár Bianka, 71.), Pulins Brigitta, Böcskei Nikoletta (Molnár Enikő, 46.)
Gólszerzők: Csigi 2., Pulins 36., Csiki 68., 93., Molnár 85.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik