U17-es női Eb-sel.: gyors gólváltás után egy pont a nyitányon

Vágólapra másolva!
2017.03.13. 23:42
A magyar női U17-es labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Skóciával az Európa-bajnoki selejtező elitkörének első fordulójában. A mieink Tolnai Katalin góljával már a hatodik percben megszerezték a vezetést, de a skótok hamar egyenlítettek. A magyar csapat szerdán a házigazda szerbek ellen folytatja szereplését.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, az első percekben többször is veszélyeztettünk a skót kapu előtt, majd a hatodik percben megszereztük a vezetést: Vachter Fanni jobb oldali szögletéből Tolnai Katalin fejelt a hálóba (0–1). A skótok a gól után rögtön átvették az irányítást, és a 12. percben egy kontra végén Morgan Cross egyenlített (1–1).Tolnai Katalin fejelt a hálóba (0–1). A skótok a gól után rögtön átvették az irányítást, és a 12. percben egy kontra végén Morgan Cross egyenlített (1–1).

Ezt követően a skótok enyhe mezőnyfölényben játszottak, de nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. A mieink is eljutottak néhányszor az ellenfél kapuja elé, egy-egy kontra végén kialakíthattak volna lehetőségeket, de a támadóharmadban elkövetett pontatlanságok miatt nem tudtuk visszaszerezni az előnyt.

A fordulás után több „ki nem kényszerített” hibát is vétettünk a kapunk előtt, a skótok szerencsére nem tudtak élni az ölükbe pottyant lehetőségekkel, így nem változott az eredmény. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a skót kapusnak bravúrra is szüksége volt, hogy megakadályozza a mieink vezető találatát. Egyik félnek sem volt jó a döntetlen, mindkét csapat sokat tett a győztes gól megszerzéséért, de ez végül elmaradt – 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

„Csalódott vagyok, mert szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, ám a látottak alapján reális eredmény a döntetlen. A második félidőben megvolt az esélyünk a második gól megszerzésére, de a skótok előtt is adódtak lehetőségek. Amit edzéseken magabiztosan meg tudunk csinálni, azt most nem voltunk képesek visszaadni a pályán, ami annak tudható be, hogy a lányok még csak most tanulják, hogy milyen tétmérkőzésen, igazi nyomás alatt futballozni. A következő két ellenfelünk remek játékerőt képvisel, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerrel zárjuk a tornát” – mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A csoport másik meccsén az írek a hajrában szerzett találattal 1–0-ra legyőzték a házigazda szerbeket.

Az elitkörből a hat selejtezőcsoport győztese, valamint a legjobb második helyezett jut ki az idei Európa-bajnokságra, amelyre május 2–14. között kerül sor Csehországban.

U17-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 4. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Skócia–Magyarország 1–1 (1–1)
Belgrád.

MAGYARORSZÁG:
Terestyényi Anna – Bódai Viktória (Nagy Virág, a szünetben), Horváth Emese, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Pulins Brigitta, Tolnai Katalin, Pusztai Sára (Nagy Vanessza, 59.) – Vachter Fanni, Dorner Dóra, Pintye Vivien (Czellér Dorottya, 78.)
G:
Cross (12.), ill. Tolnai (6.)

A csoport másik mérkőzésén
Írország–Szerbia 1–0

A csoport állása: 1. Írország 3 pont, 2. MAGYARORSZÁG és Skócia 1-1, 4. Szerbia 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik