Válogatott: Botkáék a svédek ellen szerepet kaphatnak

Vágólapra másolva!
2016.11.10. 22:14
Egy edzéssel folytatta felkészülését Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott, mely az Andorra elleni vb-selejtezőre (november 13.) és a Svédország elleni felkészülési mérkőzésre (november 15.) gyakorol. Bernd Storck szövetségi kapitány a keretbe meghívott fiatalok beépítéséről beszélt.

„Jól dolgozik a keret, a fiatalok is felvették a ritmust. A felkészülésnek, a meccsek előtti összetartásnak az is a célja, hogy az olyan fiatalokat, mint Botka Endre, Berecz Zsombor, Hangya Szilveszter, Nagy Dominik vagy Vida Máté, be tudjuk építeni az A-válogatottba. Mindannyian keményen dolgoznak, a válogatott szakmai stábjának bizonyíthatják versenyszellemüket, és hogy képesek nemzetközi szinten is teljesíteni azok után, hogy a klubjaikban mindannyian jól teljesítenek hétről hétre. A svédek elleni mérkőzésen szerepet kaphatnak, ám a válogatott stílusa az esetleges változásokkal sem módosul majd; ugyanazt a stílust próbáljuk felépíteni a korosztályos válogatottaktól az A-válogatottig, amit a csapatnak az adott felállásától függetlenül meg kell tudnia valósítania" – nyilatkozta Storck.Storck.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE ANDORRA ÉS SVÉDORSZÁG ELLEN
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Haladás)*, Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Botka Endre (Bp. Honvéd), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Hangya Szilveszter (Vasas), Juhász Roland (Videoton FC)*, Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Ferencváros)
Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)
*: Az Eb után a válogatottságtól visszavonult Király Gábor és Juhász Roland csak a Svédország elleni mérkőzésen (amely egyben a búcsúmeccsük) szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik